|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl

|
Image
Afbeelding
Emma O'hare
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
e.ohare [at] dutchculture.nl

|
Image
Afbeelding
Jordi Wijnalda
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
j.wijnalda [at] creativeeuropedesk.nl

|
Image
Afbeelding
Tim Wildeboer
Tim Wildeboer
Role
Communications Officer
Email
t.wildeboer [at] dutchculture.nl

Introductie Creative Europe MEDIA

Introductie Creative Europe MEDIA

Het subprogramma MEDIA van Creative Europe steunt de audiovisuele sector.

Creative Europe (2021-2027) is het zevenjarige ondersteuningsprogramma van de Europese Commissie voor de culturele en audiovisuele sector en bestaat uit drie subprogramma's: Cultuur, cross-sectorale projecten en Media.

Bekijk hier een factsheet over Creative Europe (2021-2027).

Over MEDIA
Het MEDIA-subprogramma steunt de Europese audiovisuele industrieën. Het biedt steun voor de ontwikkeling, promotie en distributie van Europese werken binnen Europa en daarbuiten.

Het MEDIA-subprogramma voorziet in financiering, training en netwerkmogelijkheden aan: film- en televisieproducenten, videogame ontwikkelaars, distributeurs, sales agents, filmfestivals, markten en netwerken, trainingsinitiatieven, online AV platforms, specialisten op het gebied van filmeducatie en bioscoopexploitanten.

Mogelijkheden bij MEDIA

  • Bekijk hier alle MEDIA subsidieoproepen van het Creative Europe programma 2021-2027 (filter per subprogramma)
  • Creative Europe steunt trainingen en workshop die erop gericht zijn talenten en vaardigheden van professionals in de audiovisuele sector te vergroten. Creative Europe heeft een nieuwe website gemaakt waarop alle MEDIA-gesteunde trainingen overzichtelijk staan. Klik HIER.

    De trainingen heeft als doel om professionals in de AV-sector meer kansen en mogelijkheden te bieden over de gehele breedte van de sector. Het is mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor het volgen van MEDIA-gesteunde trainingen en opleidingen bij het Nederlands Filmfonds (tel. 020 - 5707676) en in enkele gevallen bij de Van den Ende Foundation. Ook beschikken de opleidingen vaak zelf over een aantal beurzen. Informatie hierover is bij de opleiding zelf te verkrijgen.

Resultaten MEDIA
Lees meer over de projecten die MEDIA-gesteund zijn:


Op de hoogte blijven
Klik hier voor het laatste nieuws en abonneer je hier op de MEDIA nieuwsbrief.
Volg ons op Facebook, Twitter ( @CEDeskNL), LinkedIn en Instagram.


Contact Creative Europe Desk NL - MEDIA
De Creative Europe Desk geeft advies over de subsidieregelingen van Creative Europe. Onze adviseurs helpen graag verder met vragen over het MEDIA subprogramma. Neem contact op via MEDIA@creativeeuropedesk.nl.