EU subsidiewijzers

EU subsidiewijzers

Europese programma's en subsidieregelingen voor culturele-, audiovisuele-, gaming- of erfgoedprojecten.
CulturEU financieringsgids

De Europese Commissie heeft een interactieve EU-financieringsgids samengesteld, waarin alle financieringsmogelijkheden op Europees niveau voor de culturele en creatieve sectoren in kaart worden gebracht. CulturEU, een one-stop shop voor EU-financiering, bevat in totaal 75 financieringsmogelijkheden uit 21 verschillende EU-programma's, van Creative Europe en Horizon Europe tot de structuurfondsen en InvestEU. De interactieve online tool wijst met een paar muisklikken de weg naar de meest geschikte financiële Europese steun.

Ga naar CulturEU en kijk of er wat voor je tussen zit!

Europe Supports Culture

Naast CulturEU is er ook de website Europe Supports Culture, een gezamenlijk project van Creative Europe Cultuur desken Oostenrijk en Duitsland, met een online overzicht van 13 EU-financieringsprogramma's voor de culturele sector.

Interactieve subsidiewegwijzer voor AV- en nieuwsmedia sector

De Europese Commissie heeft een interactieve tool ontwikkeld om alle EU-financiering voor de audiovisuele sector en nieuwsmedia in kaart te brengen. De tool geeft een overzicht van de belangrijkste EU-gerelateerde steunmaatregelen.

Het omvat financiering vanuit Creative Europe, maar ook uit andere programma's, zoals Horizon Europe, InvestEU en andere. Het is de eerste praktische gids voor verschillende sectoren in de mediawaardeketen.

Klik hier om naar de tool te gaan.

European Games Funding Guide 2021

Op zoek naar financiering voor game-ontwikkeling of -productie in Europa? De Creative Europe desken uit Denemarken en Italië hebben in samenwerking SpielFabrique en het MEDIA Desk-netwerk de European Games Funding Guide 2021 samengesteld.

Bekijk de mogelijkheden om financiering aan te vragen in de online catalogus of via de zoekmachine.