|
Image
Afbeelding
Albert Meijer
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
a.meijer@dutchculture.nl

|
Image
Afbeelding
Klaartje Bult
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
k.bult@creativeeuropedesk.nl

Introductie Creative Europe Cultuur

Introductie Creative Europe Cultuur

Het sub-programma Cultuur van Creative Europe ondersteunt de culturele sector.

Het Creative Europe programma is op 1 januari 2014 van start gegaan en loopt door t/m 31 december 2020. Momenteel lopen de onderhandelingen nog over een nieuw zevenjarig programma dat vanaf 1 januari 2021 van start zal gaan. 

Voor wie?
Creative Europe/Cultuur richt zich op organisaties in de culturele en creatieve sector, die minimaal twee jaar bestaan. Daarnaast kunnen ook overheden, universiteiten en commerciële organisaties met als hoofdtaak het organiseren van culturele activiteiten aanvragen. Voorwaarde is wel dat het project publieksactiviteiten bevat en geen winstoogmerk heeft. 

Creative Europe/Cultuur
Binnen Creative Europe/Cultuur kunt u een aanvraag indienen voor de volgende regelingen:
Europese Samenwerkingsprojecten
Europese Netwerken
Europese Platforms
Literaire Vertalingen

Deelnemende landen aan Creative Europe/Cultuur:

  • 28 lidstaten van de Europese Unie: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden. Het Verenigd Koninkrijk stapt met de Brexit ook uit het Creative Europe programma, maar doet nog mee tot het einde van 2020. 
  • EVA-landen, EU kandidaat-lidstaten en Europese buurlanden kunnen onder bepaalde voorwaarden aan het programma deelnemen. Een actuele lijst met non-EU landen die deelnemen aan Creative Europe/Cultuur wordt bijgehouden op de website van het Agentschap EACEA

Creative Europe Desk
In alle deelnemende landen geven nationale informatiepunten voorlichting over het nieuwe programma en advies bij subsidieaanvragen. Creative Europe Desk NL is onderdeel van DutchCulture.

Meer informatie
Informatie over de verschillende regelingen binnen Creative Europe vindt u op deze website. Documenten die nodig zijn voor het doen van een aanvraag vindt u op de website van de Europese Commissie: Creative Europe subprogramma Cultuur. Ook kunt u natuurlijk onze adviseurs voor Creative Europe/Cultuur raadplegen: Klaartje Bult en Albert Meijer.