|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl

|
Image
Afbeelding
Emma O'hare
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
e.ohare [at] dutchculture.nl

|
Image
Afbeelding
Jordi Wijnalda
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
j.wijnalda [at] creativeeuropedesk.nl

Testimonials MEDIA projecten

Testimonials MEDIA projecten

Ontdek op deze pagina meer over de projecten die met MEDIA-steun tot stand zijn gekomen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Creative Europe MEDIA? Lees hier verder en neem bij vragen contact op met MEDIA@creativeeuropedesk.nl.

Nederlandse animatie-industrie: een artistieke discipline in de lift
Media
Afbeelding
Coppelia - Submarine
Caption
'Coppelia' by Submarine
Authors
Submarine

MEDIA-adviseur Emma O'Hare bezocht het Annecy Animatiefestival en sprak met experts over de groei, trends en obstakels in de Nederlandse animatieindustrie. Lees hier het hele artikel.

In the spotlight: Lemming Film

Bekijk hierboven de trailer van Heirs of the Night, een Creative Europe MEDIA gesteund televisiedramaproject, uitgevoerd door Lemming Film. Het project ontving 500.000 euro vanuit de MEDIA-oproep voor televisieproductie.

Het internationale succes van de Nederlandse jeugdfilm Mijn Bijzonder Rare Week met Tess
Media
Afbeelding
Caption
Photo: Bert Nijman. Copyright BIND
Authors
Photo: Bert Nijman

Nederlandse jeugdfilms doen het goed in het buitenland. MEDIA-adviseur Andrea Posthuma interviewde de makers van de internationale prijswinnende film 'Tess' over hoe dit succes tot stand is gekomen. Lees hier het hele artikel.

In the Spotlight: Cinekid for Professionals
Media
Afbeelding
Industry Forum Cinekid
Caption
Cinekid for Professionals

Cinekid for Professionals ontvangt al jaren steun vanuit Creative Europe MEDIA en vindt plaats tijdens Cinekid, 's werelds grootste mediafestival voor kinderen. Honderden professionals houden zich bezig met film, televisie, cross-mediale media, digitale kunst en mediageletterdheid voor kinderen.
Om de productie van jeugdmedia aan te moedigen, creëerde Cinekid in 2001 een uitgebreid programma voor zowel binnenlandse als internationale professionals, dat snel een eigen plek binnen het festival verwierf. Cinekid voor Professionals organiseerde in eerste instantie een internationale conferentie, een coproductiemarkt, diverse seminars en netwerkbijeenkomsten. Later volgde de ScreeningClub; een 'videotheek' met honderden titels die kopers en programmeurs van over de hele wereld trekken, en Cinekid Script LAB, een programma voor scripttraining. Inmiddels trekt Cinekid voor Professionals meer dan 500 mediaprofessionals uit 40 verschillende landen aan. Het evenement wordt gezien als het leidende platform voor de internationale jeugdmedia-industrie.

 

De korte film en talentontwikkeling in de AV industrie
Media
Afbeelding
Caption
Provence, director Kato de Boeck
Authors
Kato de Boeck

Op het MEDIA-gesteunde filmfestival Go Short sprak Emma O'Hare van de Creative Europe Desk met aanstormend regietalent over hun ambities en de mogelijkheden in Europa. Lees hier het hele artikel (uit 2019).

In the Spotlight: OUTtv Pro
Media
Afbeelding

OUTtv is een lifestyletelevisiezender voor de LHBTIQ+ open-minded met internationaal succesvolle tv-programma’s, spannende LHBTIQ+ series, rauwe reality, indrukwekkende documentaires, hysterische telenovella’s, gay romcom’s, award winning films én OUT originals.

OUTtv ontving vanaf 2017 steun van Creative Europe MEDIA vanuit de subsidieregeling Online Promotie.

MEDIA films in de bioscoop
Media
Afbeelding
Gunda
Caption
Gunda van Victor Kossakovsky
Authors
Gunda van Victor Kossakovsky

Uiteraard draaien er ook MEDIA-gesteunde films in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters. Hier een overzicht van de zomer 2021. Netflix, Amazon Prime en Videoland bieden ook vele mooie Europese MEDIA-gesteunde titels aan.

Online filmplatform Picl
Media
Afbeelding
Picl
Caption
Anke van Diejen en Noortje van de Sande, oprichters van Picl
Authors
Foto: Herrie

Eén van de succesvolle MEDIA-projecten is online filmplatform Picl en daarom interviewden wij Anke van Diejen. Zij is samen met Noortje van de Sande oprichter van Picl in samenwerking met inmiddels 39 Nederlandse filmtheaters. Picl biedt kijkers de mogelijkheid om films die nu in het theater te zien zijn, direct online te bekijken en daarmee hun lokale filmtheater te steunen. Anke vertelt over het ontstaan van de dienst, het landschap waarin ze opereren en de internationale ambities. Lees hier het interview.

Interview met Heleen Rouw, directeur Cinekid
Media
Afbeelding
Heleen Rouw, director of Cinekid
Caption
Heleen Rouw, director of Cinekid

Heleen is sinds begin 2020 directeur van Cinekid en ze vertelt in dit interview over haar drijfveren, doelen en toekomstdromen voor het gerenommeerde kinderfilmfestival.

Interview met Jeske van der Sikke - Hubert Bals Fonds
Media
Afbeelding
Jeske van der Slikke
Caption
Jeske van der Slikke, Hubert Bals Fonds

Jeske van der Sikke is coördinator bij het Hubert Bals Fonds (HBF) sinds 2017. Hier valt ook het HBF+Europe programma onder, het internationale coproductiefonds dat steun ontvangt van Creative Europe MEDIA. Lees hier een interview met haar.

Interview met Pim Hermeling - September Film
Media
Afbeelding
Pim Hermeling - September Film
Caption
Pim Hermeling - September Film
Authors
Pim Hermeling

Wij interviewden Pim Hermeling, eigenaar en oprichter van het filmdistributiebedrijf September Film, dat MEDIA-steun ontving voor de distributie van Europese films, zoals Druk van Thomas Vinterberg. Klik hier voor het interview.

Creative Europe 2014-2020

Voor de Europadag 2021 maakte de Creative Europe Desk een video van vier Nederlandse organisaties die Creative Europe steun ontvingen in de periode 2014-2020. Met Cultuur projecten van ROEF en BredaPhoto en MEDIA-projecten van Picl en Cinekid.

Feiten en cijfers Creative Europe MEDIA
Media
Afbeelding
Publicatie CE 2014-2020

Jaarlijks publiceren wij een overzicht van alle MEDIA-gesteunde projecten in Nederland. Je kunt ze vinden op onze publicatiepagina.