|
Image
Image
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl

|
Image
Image
Emma O'hare
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
e.ohare [at] dutchculture.nl
 

MEDIA-gesteunde trainingen en events

Image
Image
Discipline
Audiovisual Media

MEDIA-gesteunde trainingen en events

Trainingen en events met aankomende deadlines.
MEDIA

Wil je je vaardigheden ontwikkelen of netwerken? Het Creative Europe MEDIA-programma steunt een groot aantal trainingen voor audiovisuele professionals.

Hieronder volgt een overzicht van trainingen met aankomende deadlines:

ACE Mentoring Programme EU 2024
Data & locatie: Februari - december 2024 met in totaal 4 (online) bijeenkomsten gedurende het jaar.
Deadline: 12 januari 2024
Het ACE Mentoring Programma heeft als doel producenten te ondersteunen bij het managen van hun carrières en het ontwikkelen van hun internationale netwerk, door hen de kans te geven
te leren van gevestigde mentoren die actief zijn binnen de Europese filmindustrie. Meer info.

ACE Mentoring Programme NL 2024 is speciaal voor Nederlandse producenten en producenten uit het Caribisch deel van het Koninkrijk.
Data & locatie: Februari - december 2024 met in totaal 4 (online) bijeenkomsten gedurende het jaar.
Deadline: 5 januari 2024. Meer info.

Cartoon Next
Data & locatie: 9-11 april 2024, Marseille (FR).
Deadline: 31 januari 2024
Dit 3-daagse evenement biedt de mogelijkheid om "What's Next?" te verkennen voor de creatieve en zakelijke kanten van animatie. Het evenement bestaat uit keynotes, panels en pitchingsessies.
Meer info.

Cinekids Directors Lab
Data & locatie: 15-20 april 2024, Amsterdam
Deadline: 07 januari 2024
Elk jaar in april komt een internationale groep van gerenommeerde regisseurs met een film of serie in ontwikkeling samen in Amsterdam om zich te richten op de laatste stappen die nodig zijn voor de pre-productie, en de specifieke vaardigheden die nodig zijn om met kinderen te werken. Regisseurs volgen een op maat gemaakt programma met praktische begeleiding door een team van internationaal gerenommeerde regisseurscoaches. Meer info.

MIDPOINT Series Launch 2024
Data & locaties: maart - november 2024, Tsjechië & Estland
Deadline: 8 januari 2024
MIDPOINT Series Launch is een trainingsprogramma voor de ontwikkeling van series zowel miniseries als langdurige TV-series. De focus ligt op de content. Het programma is vooral gericht op deelnemers afkomstig uit Centraal-Oost-Europa, de Balkan en het Mediterrane gebied, die een achtergrond hebben in films maken en die nu een shift willen maken naar televisieproductie.
Meer info.
 
MIDPOINT Intensive Queer 2024
Data & locatie: maart - juli 2024, Tsjechië & online
Deadline: 8 januari 2024
Dit professionele script- en projectontwikkelingsprogramma is ontworpen om diversiteit in verhalen te bevorderen en filmmakers te ondersteunen op het gebied van queer verhalen. Dit unieke trainings- en netwerkplatform richt zich op internationale creatieve teams (schrijvers, regisseurs en producenten) die actief werken aan de ontwikkeling van speelfilmprojecten met een queer focus.
Meer info.

TorinoFilmLab - ComedyLab 2024
Data & locatie: maart - november 2024, locatie TBA
Deadline: 20 december 2023
ComedyLab verwelkomt scriptschrijvers en comedians van over de hele wereld die een comedy-project voor een speelfilm willen ontwikkelen of hun ervaring en vaardigheden in het schrijven van comedy een boost willen geven.
Meer info.

3D Character Animation 2024
Data: 8 april - 28 juni 2024, Viborg (DK)
Deadline: 1 februari 2024
De 3D Character Animation Course is een praktijkgericht trainingsprogramma van 12 weken dat de deelnemers meeneemt doorheen het volledige productietraject van een 3D animatie. Centraal in het programma staan de ontwikkeling van technische en artistieke vaardigheden op het vlak van 3D animatie.
Meer info.

Bijdrage voor het volgen van een Training

Bij het Filmfonds kun je een aanvraag indienen voor een bijdrage voor een kortlopende training in het binnen- of buitenland op het gebied van de ontwikkeling, (post)productie, en/of distributie/vertoning van filmproducties en innovatie van de filmsector.

Creative Europe MEDIA Training Catalogus (online)

1

Get Trained! Brochure 2023/2024 (NL), staat hier

1
Did you find this information useful?
0