|
Image
Image
Albert Meijer
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
a.meijer [at] dutchculture.nl

Culture Moves Europe: Individual Mobility Action 2

Image
Image

Culture Moves Europe: Individual Mobility Action 2

Deze mobiliteitsbeurs voor makers en cultuurprofessionals is open tot en met 31 mei 2024
Date(s)
-
Cultuur

Ben jij een cultuurmaker of professional en wil jij met jouw project naar het buitenland? Dan is de Culture Moves Europe call voor Individual Mobility Action wellicht iets voor jou!

Culture Moves Europe verzorgt internationale mobiliteitsbeurzen voor makers en cultuurprofessionals uit de culturele en creatieve sectoren die willen reizen naar een ander Creative Europe land.

Makers uit de volgende sectoren komen in aanmerking voor deze mobiliteitsbeurs: architectuur, cultureel erfgoed, design en modeontwerp, literatuur, muziek, podiumkunsten en beeldende kunsten.

Deze call is van 2 oktober 2023 tot 31 mei 2024 open. Let op: deze oproep is een rolling call, wat inhoudt dat de binnenkomende aanvragen per maand worden beoordeeld.

N.B. onderstaande is een Nederlandse samenvatting van de call, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Raadpleeg het call document voor een volledige omschrijving.

Wie komt in aanmerking voor deze oproep?

- Aanvragers die ingeschreven zijn in een land dat deelneemt aan het Creative Europe programma

- Aanvragers die van plan zijn te reizen naar één van de andere Creative Europe landen: Albanië, Oostenrijk, Armenië, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Franrijk, Georgië, Duitsland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Kosovo, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Protugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Tunesië of Oekraine.  

- Individuele makers en cultuurprofessionals die een project van tussen de 7 en 60 dagen in het buitenland willen uitvoeren

- Een groep van tussen de 2 tot maximaal 5 mensen die een project van 7 tot 21 dagen in het buitenland willen uitvoeren

- Om in aanmerking te komen voor de mobiliteitsbeurs dient samengewerkt te worden met een partner die gevestigd is in het land waar de individuele maker/groep naartoe reist

Lees hier meer over het doelgroep voor deze mobiliteitsbeurs.

Wat voor projecten komen in aanmerking voor deze oproep?

- De projecten dienen te passen binnen een van deze sectoren: architectuur, cultureel erfgoed, design en modeontwerp, literatuur, muziek, podiumkunsten en beeldende kunsten.

- Het project moet voldoen aan tenminste 2 van de 4 onderstaande projectdoelen:

1) onderzoeken: bijvoorbeeld in de vorm van een kunstonderzoek of exploratie van nieuwe concepten

2) creëren: het creëren van een nieuw artistiek werk of cultureel object

3) leren: het vergroten van kennis over een thema of het aanleren van vaardigheden via het project

4) verbinden: het opbouwen van een professionele netwerk of het bijdragen aan het vergroten van het netwerk van deelnemers aan het project

- Samenwerking met een lokale partner in het land waar de cultuurprofessional of de groep cultuurmakers naartoe reist is een vereiste. Daarom is een bewijs van samenwerking ook een onderdeel van het aanvraagproces. Een voorbeeld van een partner is bijvoorbeeld een culturele organisatie, een andere kunstenaar of een theater of andere cultuurbroedplaats.

- Belangrijk om te weten is dat deze call vooral bedoeld is om internationale uitwisseling van kennis, samenwerking en co-creatie te stimuleren en niet enkel bedoeld voor het tentoonstellen van werk in het buitenland.

 

Wat voor vergoeding(en) heeft deze oproep mij te bieden?

De call voor Individuele Mobiliteit biedt drie vergoedingen aan: een reisvergoeding, een dagelijkse vergoeding en individuele top-ups.

Hieronder staan de vergoedingen in euro's in een rij:

- De vergoeding voor dagelijkse kosten: bedraagt 75 euro per dag per persoon en is een vergoeding voor accomodatie, maaltijden, het huren van materialen en lokaal vervoer

- De reisvergoeding: voor een reisafstand onder de 5000 km bedraagt de vergoeding 350 euro per persoon (voor een reis heen en terug). Voor een reisafstand boven de 5000 km bedraagt de vergoeding 700 euro per persoon (voor een reis heen en terug).

Voor korte afstanden onder de 600 km is reizen per vliegtuig alleen toegestaan voor personen met een fysieke beperking, personen die enkel kunnen reizen per vliegtuig naar een Creative Europe land of te maken hebben met zwaarwegende persoonlijke omstandigheden.

- Top-ups:

1) Green top-up: aanvragers die meer dan 600 km moeten reizen en niet kiezen voor reizen per vliegtuig, kunnen een green top-up ontvangen van 350 euro

2) Top-up voor makers uit Overseas Countries and Territories and the Outermost Regions (OCT): dit is een top-up voor makers die reizen van of naar een land of gebied dat deel uitmaakt van een staat of koninkrijk dat deelneemt aan het Creativ Europe programma. De top- up bedraagt 150 euro per persoon.

3) Visa top- up: er is 80 euro beschikbaar per persoon voor visa-kosten.

4) Familie top-up: voor aanvragers met kinderen van onder de 10 jaar oud is er eenmalig een vaste vergoeding van 100 euro vastgelegd.

5) Top-up ter ondersteuning voor aanvragers met een beperking: afhankelijk van de individuele behoefte aan ondersteuning is het mogelijk om tot 100 procent van de gehele mobiliteitsbeurs vergoed te krijgen.

Hoe en waar kan ik mijn aanvraag indienen?

- Meer gedetailleerde informatie over de call voor Individual Mobility of de Culture Moves Europe regeling kunt u hier vinden

- Het call document kunt u hier downloaden

- Uw aanvraag kunt u indienen via het Aanvraag Portaal van Goethe Institut

- Deze call is van 2 oktober 2023 tot en met 31 mei 2024 (23:59:59 CET) open

- Deze regeling is een rolling call, wat inhoudt dat aan de aanvragen aan het einde van elke maand worden beoordeeld.

 

Wil je een aanvraag indienen of meer informatie over deze oproep, neem dan contact op met de Creative Europe Desk NL | Cultuur via 020-61 64 225 of Culture@creativeeuropedesk.nl.