YoCoJoin: Nieuw Europees project voor en door jongeren

Image
Afbeelding
Printing newspapers
Caption
Printing newspapers
Authors
Bank Phrom via Unsplash
Discipline
Journalism
Country
Nederland

YoCoJoin: Nieuw Europees project voor en door jongeren

Omroep Tilburg ontvangt Creative Europe-steun voor journalistiek samenwerkingsproject.
Cross-sectoraal

Omroep Tilburg heeft steun ontvangen vanuit Creative Europe om de samenwerking aan te gaan met lokale media instellingen in zes Europese landen. Het project genaamd YoCoJoin staat in het teken van jongeren lokaal nieuws te laten maken. ‘’Understanding local media by making it!”

Youth Community Journalism Initiative laat jongeren het belang van de lokale journalistiek ervaren. ‘Dat doe je niet alleen door ze te stimuleren om lokaal nieuws te lezen of te kijken, maar ook door ze het zélf te laten maken’’, zo laat de omroep weten. De nieuwsredactie van Omroep Tilburg gaat het project coördineren.

Europese samenwerking
De zes lokale media instellingen die het project onder leiding van Omroep Tilburg gaan uitvoeren komen uit de hoofdsteden van Ierland, België, Servië, Slovenië, Hongarije en Malta. Per organisatie krijgen dertig jongeren de kans om tijdens het project als reporter aan de slag te gaan.

De jongeren mogen onder begeleiding van de lokale media zélf invulling geven aan het project. Het hoofddoel blijft hetzelfde: jongeren laten spelen met de grondbeginselen van de journalistiek, jongeren anders naar hun eigen leefomgeving laten kijken en jongeren social media als nieuwsmedium laten gebruiken.

De Tilburgse wethouder Yusuf Çelik (Mediabeleid) is trots op het binnenhalen van dit EU-project door Omroep Tilburg:

“In Tilburg maken we ons sterk voor de lokale media en journalistiek en hun informerende, controlerende en verbindende functies. Daarmee zetten we in op een toekomstbestendige journalistieke infrastructuur die past bij Tilburg. Dit project is een mooi voorbeeld dat daaraan bijdraagt: voor en met jongeren in Tilburg aan de slag met het lokale nieuws”.

Lees hier het volledige persbericht.

Zie hier de Nederlandse Resultaten van de oproep Journalistieke Partnerships 2022.

Did you find this information useful?