|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl

|
Image
Afbeelding
Jelle Burggraaff, DutchCulture
Jelle Burggraaff
Role
Head of Mobility & Advice / Creative Europe Desk NL
Email
j.burggraaff [at] dutchculture.nl
 

Terugkijken: EU Subsidiemarathon #3: Horizon Europe

Image
Afbeelding
Campagne beeld voor Subsidiemarathon evenement over Horizon Europe
Authors
DutchCulture

Terugkijken: EU Subsidiemarathon #3: Horizon Europe

In een reeks online sessies maken we Europese fondsen en subsidieprogramma's toegankelijker voor makers, culturele instellingen en professionals in Nederland.
Cross-sectoraal

De EU Subsidiemarathon is een reeks van vijf online sessies waarin we je op de hoogte brengen van de mogelijkheden van vijf Europese fondsen en subsidieprogramma's voor makers en culturele organisaties in Nederland en daarbuiten. Het betreft subsidiemogelijkheden op het gebied van innovatie, wetenschap, kunst en media.

Per sessie presenteert een fonds of programma zichzelf en gaan we in op vragen als: welke projecten komen in aanmerking, wat zijn de eisen en hoe dien je een aanvraag in. Ook delen makers hun ervaringen met hun aanvraag bij het betreffende fonds. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen. De sessies zijn elke derde woensdag van de maand van 15:30 tot 17:00 uur te volgen via een livestream.

Alle sessies zijn in het Nederlands, behalve de eerste op 18 oktober.

De EU Subsidiemarathon is een samenwerking van DutchCulture en Waag | Futurelab.

Caption
In een reeks online sessies maken DutchCulture | Creative Europe Desk NL en Waag | Futurelab Europese fondsen en subsidieprogramma's toegankelijker voor makers, culturele instellingen en professionals in Nederland. Dit is #3: Horizon Europe.

20 december: #3 Horizon Europe - 15:30 tot 17:00 (online)

Is jouw organisatie actief binnen de innovatieve, technologische of wetenschappelijke sector en hebben jullie ideeën voor projecten die bijdragen aan de ambitieuze doelstellingen van Europa? Dan is deze webinar over Horizon Europe een must. Ontdek financieringsmogelijkheden, leer meer over cascade-funding, verken huidige samenwerkingsprojecten op het gebied van onder anderen AI, VR, XR en krijg inzicht in specifieke subsidieregelingen. Er is uiteraard ook gelegenheid om vragen te stellen.

Tijdens deze bijeenkomst vertelt Okke Scholten, Advisor-National contactpoint Horizon Europe-DIS & EIC, ondergebracht bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), je alles over de subsidiemogelijkheden van Horizon Europe. Daarnaast gaat Scholten nog kort in op Digital Europe, een relatief nieuw EU-initiatief dat specifiek onderzoek en innovatie in de digitale transformatie bevordert, zoals kunstmatige intelligentie, cyberbeveiliging en digitale infrastructuur.

De Faculteit Industrieel Ontwerpen (IO) van de TU Delft heeft ervaring met het aanvragen van financiering bij Horizon Europe met het project ekip. Scholten gaat in gesprek met Jeroen van der Aa, Project Manager EU Research Collaboration and Valorisation TU Delft| IO. Het aanvraagproces staat in dit gesprek centraal, maar ook hoe andere partijen uit de creatieve culturele industrie een rol kunnen spelen in ekip.

Wil je meer informatie over Horizon Europe of Digital Europe, neem dan contact op met Okke Scholten.

Over TU Delft | IO en ekip

Hoe maken we dit duurzaam? Wie wordt hierdoor beïnvloed? Waar ligt op de oplossingsruimte? Hoe kunnen we voorbereiden op toekomstscenario’s? Wat is design? De faculteit Industrieel Ontwerpen (IO) van de TU Delft is expert in het beantwoorden van dit soort vragen. Het is een expertise waaraan zij al meer dan een halve eeuw schaven. Ruim 350 wetenschappers ontwikkelen deze kennis voor onze 2.000+ ontwerpstudenten en designers over de hele wereld, zodat zij impact kunnen maken met design.

TU Delft | IO is één van de belangrijkste partners in het Horizon-gesteunde project ekip. Ekip staat voor het ‘European Cultural and Creative Industries Innovation Policy Platform’ en is een samenwerkingsverband van 17 partners en meer dan 40 internationale organisaties dat is geselecteerd om aanbevelingen te doen aan de Europese Commissie voor het innovatiebeleid voor de culturele en creatieve industrie (CCI). Ekip wordt gefinancierd uit Horizon Europe Cluster 2 via de regeling CSA (Coordination and Support Action).

TU Delft | IO werkt samen met andere Nederlandse consortiumpartners in dit project waaronder Beeld & Geluid en de Gemeente Rotterdam, ook is ClickNL betrokken als netwerkpartner.

Wil je meer informatie over ekip, neem dan contact op met Jeroen van der Aa.

Did you find this information useful?
0