|
Image
Afbeelding
Albert Meijer
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
a.meijer [at] dutchculture.nl

|
Image
Afbeelding
Klaartje Bult
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
k.bult [at] creativeeuropedesk.nl
 

Subsidieregeling Samenwerkingsprojecten met Westelijke Balkan

Subsidieregeling Samenwerkingsprojecten met Westelijke Balkan

UITGESTELDE deadline: 28 april 2020 (17.00 uur)

De Europese Commissie publiceerde een éénmalige oproep Steun voor Europese Samenwerkingsprojecten met de Westelijke Balkan (CALL 39-2019). De (uitgestelde) deadline is 28 april 2020 (17.00 uur).
Met deze oproep wil Europa gericht de internationale samenwerking bevorderen en ondersteunen met organisaties uit de landen Bosnië en Herzegovina, Servië, Noord-Macedonië, Montenegro en Albanië.

Naast de algemene aandacht voor gendergelijkheid en een evenwichtige werkgelegenheid van mannen en vrouwen in de culturele en creatieve sectoren, kent deze subsidieregeling drie prioriteiten waaruit gekozen mag worden, namelijk:

  1. capaciteitsopbouw van de culturele en creatieve sectoren;
  2. circulatie van creatieve werken en mobiliteit van kunstenaars uit de betreffende landen in de EU-lidstaten;
  3. interculturele en interreligieuze dialoog tussen de Westelijke Balkanlanden en EU-lidstaten.

Deelname van minimaal vijf culturele en creatieve organisaties per project is vereist, waarvan minimaal twee organisaties gevestigd zijn in de Westelijke Balkanlanden en minimaal twee in de EU-lidstaten. De vijfde organisatie is vrij te bepalen. De Europese steun bedraagt minimaal 100.000 en maximaal 500.000 euro, zijnde een maximale subsidie van 85% van de totaal gewettigde projectkosten. Naar verwachting kunnen een 25-tal projecten worden geselecteerd. De deadline voor het indienen van projectvoorstellen is 28 april 2020 (17.00 uur). De projecten kunnen starten vanaf september 2020.

Belangrijke mededeling:

Did you find this information useful?