MEDIA-resultaten voor Televisieproductie gepubliceerd

Image
Afbeelding
Caption
Ganz - How I lost my Beetle ontving MEDIA-steun voor televisieproductie (2017). Regie: Suzanne Raes, producent: Submarine, coproducent: NTR.
Authors
Ganz - How I lost my Beetle

MEDIA-resultaten voor Televisieproductie gepubliceerd

Lemming Film ontvangt 500.000 euro

Op 25 oktober 2017 publiceerde de Europese Commissie de resultaten van de oproep Steun voor Televisieproductie (call 23-2016, tweede deadline). In totaal werden 24 Europese projecten geselecteerd voor een totaalbedrag van 6.446.746 euro. Uit Nederland ontvangt Lemming Film 500.000 euro voor het dramaproject Heirs of the Night. Het is de eerste keer sinds de start van Creative Europe/MEDIA dat een Nederlands dramaproject gehonoreerd is binnen deze regeling.
Voor de eerste deadline van deze oproep ontving producent Submarine 110.000 euro voor het project Ganz - How I lost my Beetle.

In totaal werden 87 aanvragen uit 16 verschillende landen ingediend, waarvan in totaal 24 projecten uit 11 verschillende landen werden geselecteerd. Opmerkelijk is dat het aantal aanvragen voor dramaseries is verdubbeld in de afgelopen twee jaar. Ook werden meer aanvragen van dramaseries voor jong publiek ingediend. Hiermee lijkt op Europees niveau geconcurreerd te gaan worden met de vele jongerenseries uit de Verenigde Staten.

Frankrijk, Duitsland en Zweden ontvangen in deze ronde het meeste geld voor hun gehonoreerde projecten. Nederland volgt samen met Noorwegen.

Klik hier voor een overzicht van de resultaten (tweede deadline).

Wilt u ook een aanvraag indienen? De nieuwe oproep Steun voor Televisieproductie (call 21/2017) is inmiddels gepubliceerd en de deadlines vallen op donderdag 16 november 2017 (eerste deadline) en donderdag 24 mei 2018 (tweede deadline). Klik hier voor meer informatie. Voor vragen kunt terecht bij de Creative Europe Desk.

Did you find this information useful?
0