European Bunker Day in Nederland

Image
Afbeelding
Caption
Bunkerdag 2018

European Bunker Day in Nederland

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar op zaterdag 25 mei 2019 van 10.00 tot 17.00 uur zijn bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag open!

Het volledige en actuele programma vind je op de website van Bunkerdag.nl. Bij deelnemende locaties is een programmaboekje verkrijgbaar. Bunkerdag is tevens te volgen op Facebook en Instagram.

Bunkerdag is onderdeel van European Bunker Day, een initiatief van Atlantikwall Europe (AWE) dat steun ontvangt van Creative Europe Cultuur (samenwerkingsproject in het kader van het Europees Jaar voor Cultureel Erfgoed 2018). AWE is een netwerk met partners in België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland en Nederland, Noorwegen en de Kanaaleilanden. Sinds 2018 organiseren ze een jaarlijkse Europese Bunkerdag in de ieder land. De partners zijn culturele- en onderwijsintellingen en erfgoedorganisaties. Het project wil de culturele ergfgoed promoten als inspiratiebron voor culturele samenwerking en daarnaast vormt het een duurzaam netwerk van erfgoedsites.

Did you find this information useful?
0