Persbericht Europa Distribution en FIAD over de impact van corona voor filmdistributie

Image
Afbeelding
Caption
Foto: Denise Jans - unsplash
Discipline
Audiovisuele media

Persbericht Europa Distribution en FIAD over de impact van corona voor filmdistributie

Specifieke steun voor distributeurs gewenst

Europese filmdistributeurs, vertegenwoordigd door Europa Distribution en FIAD - de internationale federatie van filmdistributeurs - hebben tijdens de coronacrisis dringend steun nodig om een catastrofe op lange termijn te voorkomen. Niet alleen voor de filmindustrie en de werkgelegenheid in het algemeen, maar ook vanwege het streven naar culturele diversiteit in de Europese Unie. Dit laten beide organisaties weten in een gezamenlijk persbericht.

De lockdown heeft ernstige gevolgen voor de distributiebedrijven en heeft gevolgen voor het hele filmecosysteem, waardoor investeringen in bestaande en toekomstige producties in gevaar komen, evenals de profilering van culturele diversiteit van films en de internationale distributie. De toename van het online filmpubliek zorgt ervoor dat sommige films op een ander manier publiek krijgen, maar het vertegenwoordigt slechts een fractie van de inkomsten die worden gegenereerd door een volledige bioscooprelease. Online succes is nog steeds sterk verbonden met een succesvolle 'fysieke' release.

Beide organisaties pleiten in het persbericht voor specifieke steun voor distributeurs, zoals een noodfonds en onmiddellijke toegang tot de automatische en selectieve distributiesteun van Creative Europe MEDIA. De oproep tot deze steun moet volgens hen worden opgevat vanuit een breder perspectief, dat verder gaat dan het voortbestaan van de distributeurs, namelijk circulatie en effectieve promotie van Europese films met als uiteindelijke doel bevordering van culturele diversiteit.

Lees hier het volledige persbericht.

 

 

 

Did you find this information useful?
0