In the spotlight: Mind Ur Step

In the spotlight: Mind Ur Step

Discipline
Performing Arts
Mind Ur Step is een Creative Europe Cultuur gesteund project uitgevoerd door Roots & Routes

In de spotlight
De Creative Europe Desk adviseert over het Creative Europe programma (MEDIA en Cultuur) en biedt hulp bij het doen van een aanvraag. Jaarlijks worden veel bijzondere projecten gehonoreerd door de Europese Commissie. Om inzicht te geven in deze Europese projecten hebben wij een reeks korte video's gemaakt waarin verschillende projecten worden uitgelicht. Bekijk hieronder de video over Mind Ur Step!

Mind Ur Step
De eerste video in deze reeks gaat over Mind Ur Step. Dit tweejarige project ontvangt 19.6253 euro vanuit de oproep voor Europese Samenwerkingsprojecten binnen het Cultuur subprogramma. Er wordt in dit project samengewerkt met vier landen: Nederland, Belgïe, Duitsland en Frankrijk.

Mind Ur Step' is een initiatief van ROOTS & ROUTES Nederland in coproductie met Maas theater en dans (NL), Koninklijke Vlaamse Schouwburg (BE), Racines Carrees (FR) en ROOTS & ROUTES Keulen (DE). Gezamenlijk hebben ze een coachingprogramma opgezet voor 11 professionele urban dansers die al een tijdje klaar zijn voor de volgende stap in hun carrière. Ze worden gecoacht en geschoold door experts om zich te ontwikkelen van artiest tot choreograaf. Onder de artistieke leiding van Nabil Ouelhadj, Lloyd Marengo en Kader Attou werken de dansers aan een stedelijke dansproductie die door Europa zal touren.

Op 9 november 2018 zal de voorstelling in première gaan in La Rochelle (FR), waarna de Europese tour van start gaat. Van 2 t/m 4 februari 2019 is de voorstelling te zien in Den Haag tijdens het CaDance Festival en van 14 t/m 15 maart 2019 in Rotterdam bij Maas theater en dans.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Mind Ur Step.

Did you find this information useful?