|
Image
Afbeelding
Albert Meijer
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
a.meijer [at] dutchculture.nl
 

In the spotlight: Performance(s) Between Two Shores

Image
Afbeelding
Authors
Performance(s) between two shores

In the spotlight: Performance(s) Between Two Shores

Performance(s) Between Two Shores is een Creative Europe Cultuur gesteund project uitgevoerd door Dancing on the Edge
Cultuur

In the spotlight
De Creative Europe Desk adviseert over het Creative Europe programma (MEDIA en Cultuur) en biedt hulp bij het doen van een aanvraag. Jaarlijks worden veel bijzondere projecten gehonoreerd door de Europese Commissie. Om inzicht te geven in deze Europese projecten hebben wij een reeks korte video's gemaakt waarin verschillende projecten worden uitgelicht. Bekijk hieronder de video van Performance(s) Between Two Shores.

Performance(s) Between Two Shores
Performance(s) Between Two Shores werkt met Arabische kunstenaars die in Europa wonen, en is een samenwerking tussen toonaangevende Europese culturele organisaties en kunstenfestivals. Het project duurt anderhalf jaar en ontvangt 195.803 euro vanuit de oproep voor Europese Samenwerkingsprojecten binnen het subprogramma Cultuur van Creative Europe. Er wordt in dit project samengewerkt met zeven landen: Nederland, Belgïe, Duitsland, Frankrijk, Egypte, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Performance(s) Between Two Shores is een strategisch project dat een antwoord zoekt op één van de meest beklemmende problemen waarmee Europa te kampen heeft: dat van de massale stroom van vluchtelingen en migranten en de stereotype denkbeelden en het racisme waarmee zij worden geconfronteerd. Het pakt deze problematiek aan door samen te werken met Arabische artiesten, recente nieuwkomers die nu in Europa werken. Het project wil de artistieke professionele ontwikkeling in Europa bevorderen door de creatie en tournees van werken te steunen. Het schept ook nieuwe internationale publieksgroepen, met een focus op het bereiken van een ondervertegenwoordigd publiek, en faciliteert het delen van vaardigheden en kennis tussen de partners.

De projectleider is Les Bancs Publics – Festival Les Rencontres à l’échelle (FR) en wordt mede uitgevoerd door de volgende partners: Dancing on the edge (NL), BOZAR (BE), Globalize: Cologne platform for dance & theater (DE), SEE Foundation (SE) / D-CAF Festival (EG) en het Shubbak Festival (UK).

Kijk voor meer informatie over dit project op de website van Dancing on the Edge.

Did you find this information useful?