|
Image
Afbeelding
Albert Meijer
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
a.meijer [at] dutchculture.nl
 

In the spotlight: CELA

Image
Afbeelding
Caption
Literaire talenten CELA
Authors
Talenten CELA
Discipline
Literatuur

In the spotlight: CELA

Connecting Emerging Literary Artists is een Creative Europe Cultuur gesteund project uitgevoerd door De Nieuwe Oost | Wintertuin
Cultuur

In the spotlight
De Creative Europe Desk adviseert over het Creative Europe programma (MEDIA en Cultuur) en biedt hulp bij het doen van een aanvraag. Jaarlijks worden veel bijzondere projecten gehonoreerd door de Europese Commissie. Om inzicht te geven in deze Europese projecten hebben wij een reeks korte video's gemaakt waarin verschillende projecten worden uitgelicht. Bekijk hieronder de video over het project CELA.

CELA
CELA staat voor Connecting Emerging Literary Artists. Dit tweejarige project ontvangt 557.099 euro vanuit de oproep voor Europese Samenwerkingsprojecten binnen het subprogramma Cultuur, waarbij wordt samengewerkt met zes landen: Nederland, Belgïe, Portugal, Roemenië, Italië en Spanje.

Een selectie van 18 talentvolle schrijvers, 24 vertalers, 6 beginnende literaire professionals en de 7 deelnemende literaire organisaties volgen met CELA een intensief traject gericht op het ontwikkelen van vaardigheden, tools en een netwerk. CELA biedt een Europese context voor een nieuwe generatie literaire makers. Uitzonderlijk is dat het project literaire talenten de mogelijkheid biedt in een vroeg stadium van hun carrière intensief en internationaal samen te werken. Ook krijgen talenten de kans om zich te presenteren aan een internationaal publiek. Bovendien geeft CELA kansen aan kleinere talen en internationaal (nog) niet zo bekend talent.

Het project loopt van 2017 tot 2019, kijk voor meer informatie op de website van CELA.

Did you find this information useful?