EU steun voor nieuwsmedia: stand van zaken

EU steun voor nieuwsmedia: stand van zaken

Resultaten Journalism Partnerships bekend gemaakt
Cross-sectoraal

Sinds vorig jaar, de start van het nieuwe 7-jarige Creative Europe programma, is ook steun voor nieuwsmedia opgenomen onder het cross-sectorale sub-programma van Creative Europe.

Resultaten Journalism Partnerships 2021

In 2021 werd de eerste Journalism Partnerships call gepubliceerd en er zijn inmiddels 7 projecten geselecteerd. 1 project met een Nederlandse coördinator Stichting Are We Europe met het project: The Circle: a EUropean network of media hubs. Bovendien is het Nederlandse Free Press Unlimited partner in het project: European Excellence Exchange in Journalism en Noor Foundation is partner in Pix.T for News & Photojournalism. European Journalism Center is zowel in Maastrichts als in Brussel gevestigd en is partner in het project Stars4Media News. Een overzicht van alle geselecteerde projecten is terug te vinden op het Funding & Tender Portal.

Partner search Journalism Partnerships 2022

De call voor Journalism Partnerships 2022 heeft een deadline op: 7 september. Wil je een aanvraag doen en zoek je nog partners bij je project? Meld je dan aan voor de online pitch sessie op 1 juli. Meer informatie vind je hier.

Meer weten over de mogelijkheden voor Europese funding voor nieuwsmedia?

In de pdf hieronder (NL en EN versie) lees je meer over de stand van zaken en mogelijkheden. Heb je verdere vragen, neem dan contact op met onze adviseur Emma O'Hare.

 

Did you find this information useful?