|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl

|
Image
Afbeelding
Jordi Wijnalda
Role
Communications Advisor Creative Europe Desk
Email
j.wijnalda [at] creativeeuropedesk.nl
 

Cinekid Script Lab 2023/2024

Image
Afbeelding
Kiddo is de debuutfilm van Zara Dwinger geproduceerd door Studio Ruba.
Caption
KIDDO is Zara Dwinger haar debuutfilm en nam deel aan het Cinekid Script LAB 2020-2021 en Directors LAB 2022. KIDDO wordt vertoond tijdens het Cinekid Festival.
Discipline
Audiovisuele media

Cinekid Script Lab 2023/2024

Cinekid presenteert de selectie voor de 10e editie van het Script Lab
MEDIA

Cinekid viert tien jaar Script LAB met dertien projecten in ontwikkeling, uit tien verschillende landen. Het talentontwikkelingsprogramma ondersteunt scenarioschrijvers die werken aan een film of serie script voor kinderen. Het lab duurt zes maanden en start gedurende Cinekid for Professionals (Amsterdam, oktober 2023) en eindigt tijdens de Berlinale (Berlijn, februari 2024). Achttien schrijvers nemen deel onder begeleiding van een coach en collega-schrijver(s). 

Naast veel nieuwe gezichten is Cinekid verheugd om drie alumni terug te verwelkomen in het LAB: Julia Andersen en Torfin Iversen (The Kicksled Choir) en Eva Keuris (Bizarre). Zij worden vergezeld door vijftien schrijvers met uiteenlopende ervaring in het schrijven van scenario's voor jeugdproducties. De totale selectie omvat twee animatieprojecten en elf live-action projecten.

De mogelijkheid om met een serie deel te nemen aan het LAB blijft populair na de introductie van vorig jaar. In deze editie worden drie series ontwikkeld: Cherry & Zucchini, geschreven door Alexandros Rellos uit Griekenland; My Mother Always Says..., geschreven door Annick de Wolf uit Nederland; en Wacky Tales, geschreven door Raphaëlle Tinland uit Frankrijk.

Er was een toename van het aantal inzendingen gericht op de leeftijdsgroep van pre-tieners. Nederland, België, IJsland en Noorwegen dragen elk respectievelijk twee projecten bij, wat de sterke positie van de Scandinavische regio's en de Benelux op het gebied van jeugdcontent onderstreept.

Sara Juričić (hoofd van Cinekid voor professionals): "Het Script LAB is van onschatbare waarde voor het ontwikkelen van kindercontent. We zijn er trots op betrokken te zijn geweest bij talloze kinderproducties die hun weg hebben gevonden naar de harten van duizenden kinderen. Dit jaar zijn er drie projecten ontwikkeld via Script LAB, die in première zijn gegaan op grote filmfestivals zoals Berlinale en Locarno, en er worden nog meer titels aangekondigd. Deze successen bewijzen de urgentie en de duurzaamheid van het LAB, iets wat niet mogelijk zou zijn zonder de grote steun en het vertrouwen van onze partners." 

Ester van Driesum (Hoofd Studies, Cinekid LABs) licht toe: "In de afgelopen tien jaar is het selectieproces voor het Script LAB steeds uitdagender geworden vanwege het groeiende aantal aanvragen, hun kwaliteit en intellectuele scherpte. Deze aanvraagronde voor het komende LAB was niet anders; we ontvingen een interessante mix van achtergronden qua discipline, leeftijd, cultuur en ervaringsniveau. Ook alumni schreven zich in, wat aantoont dat het programma voor herhaling vatbaar is."

Klik hier voor het volledige persbericht en de volledige selectie8 en hier meer informatie over Cinekid Script LAB .

Cinekid Script LAB wordt gefinancierd door het Creative Europe MEDIA programma en wordt georganiseerd met steun van het Athens International Children's Film Festival, Finnish Film Foundation, Flanders Audiovisual Fund, Icelandic Film Centre, Netherlands Film Fund, Norwegian Film Institute en Swedish Film Institute.

Did you find this information useful?
0