|
Image
Afbeelding
Albert Meijer
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
a.meijer [at] dutchculture.nl

|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl
 

Rapport: Vergroening van het Creative Europe Programma

Image
Afbeelding
Greening
Authors
European Commission
Country
Nederland

Rapport: Vergroening van het Creative Europe Programma

Dit rapport geeft een overzicht hoe de creatieve en culturele sector kan bijdragen aan de duurzaamheidsstrategie van de Europese Commissie.
Cross-sectoraal

De Europese Commissie heeft in 2021 opdracht gegeven voor de studie "Greening the Creative Europe programme" om de EU-doelstellingen op het gebied van klimaatverandering te ondersteunen en om het Creative Europe-programma milieuvriendelijker te maken. In de studie worden de stappen uiteengezet die het programma dient te nemen om duurzamer te worden.

Naast het eindrapport zijn er ook drie aanbevelingen gepubliceerd:

• De ‘Good Environmental Practices Guide’ biedt een uitgebreid overzicht van goede voorbeelden die worden aanbevolen aan huidige en potentiële deelnemers van het Creative Europe Programma bij het aanvragen en/of uitvoeren van gesteunde projecten.

• De duurzaamheidsstrategie van het Creative Europe Programma geeft aan op welke gebieden actie nodig is en doet aanbevelingen over wat er in de praktijk kan worden gedaan om het programma in de nabije toekomst groener te maken.

• De ‘Creative Europe Monitoring Guide for Program Greening’, waarin duurzaamheidsindicatoren ('groene indicatoren') worden voorgesteld om de voortgang van het programma en de bijdrage aan de doelstellingen van de Europese Green Deal te meten gedurende een periode na 2027.

Klik hier voor een uitgebreide samenvatting.
Klik hier hier voor het volledige rapport.

Did you find this information useful?