Perform Europe selecteert 19 projecten

Perform Europe selecteert 19 projecten

Resulterend in kwaliteitsvoorstellingen in plattelandsgebieden, waaronder 'The Body as Reference for (R)Evolution' (met Nederlandse partner)
Cultuur

Perform Europe is een door Creative Europe Cultuur-gesteund project, bestaande uit een consortium van vier netwerken voor podiumkunsten en een consultancyorganisatie. Het doel van dit initiatief is om nieuwe modellen en duurzaamheid voor tournees en distributie van podiumkunsten in Europa te stimuleren.

De Perform Europe-jury selecteerde 19 ambitieuze projecten. Deze zullen in 2022 kwaliteitsvoorstellingen naar de periferie en plattelandsgebieden brengen, lokale kunstenaars betrekken en de stem van migrantenkunstenaars en -gemeenschappen laten horen. Slow Travel, een duurzame vorm van toerisme waarbij kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit en waarbij men zich onderdompelt in het leven van de bezochte streek, wordt toegepast als kader om te creëren en te vertonen. Ook wil men de kloof tussen publiek en kunstenaars met een handicap overbruggen, technologie aanwenden voor publieksbereik en initiatieven toelaten die gendergelijkheid en interculturele dialoog aanmoedigen. Meer informatie over deze 19 projecten vind je in de Perform Europe Catalogus.

Eén van de projecten met Nederlandse partner United Cowboys heet 'The Body as Reference for (R)Evolution'. Dit project legt de nadruk op de menselijke dimensie, het fysieke, in tijden van technologie en gedigitaliseerde dialogen, waarbij ook de tastbaarheid van alle zintuigen wordt bevorderd en live-ervaringen weer onder de aandacht worden gebracht. Meer informatie staat op de website van United Cowboys.

In januari 2022 zal Perform Europe een interactieve online kaart publiceren met alle presentaties die plaatsvinden in het kader van het 2021-2022 Perform Europe Live programma.

Did you find this information useful?