|
Image
Afbeelding
Albert Meijer
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
a.meijer [at] dutchculture.nl

|
Image
Afbeelding
Klaartje Bult
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
k.bult [at] creativeeuropedesk.nl

Oproep: Cultural Heritage in Action

Oproep: Cultural Heritage in Action

Gezocht: mooie, innovatieve en inspirerende erfgoedprojecten met impact

Cultural Heritage in Action is een van de acties van het Europees kader voor het cultureel erfgoed van de Europese Commissie. Het is een zogenaamd peer learning programma dat meer dan 100 lokale en regionale beleidsmakers in staat zal stellen om kennis over cultureel erfgoed uit te wisselen. Het project stelt steden en regio's in staat stellen om hun beleid en initiatieven op het gebied van cultureel erfgoed te versterken en innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor het behoud van het cultureel erfgoed. Het project wordt geleid door een consortium van EUROCITIES met KEA, ERRIN, Europa Nostra en de Raad van Europa van architecten en wordt door Creative Europe van januari 2020 tot april 2021.

Het consortium zoekt geslaagde projecten op het gebied van Cultureel Erfgoed. Projecten die innovatief zijn, inspireren en impact hebben binnen het gebied.

De oproep Cultural Heritage in Action staat open voor lokale en regionale overheden van elke omvang (plattelandsgebieden, middelgrote steden, grote steden, hoofdsteden, regio's) uit de 27 landen van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. In sommige gevallen kan de vragenlijst namens een lokale/regionale overheid worden ingevuld, bijvoorbeeld door een universiteit, een architect of een lokale/regionale belanghebbende. Wel moet dan een schriftelijke goedkeuring van een vertegenwoordiger van de lokale/regionale overheid worden verstrekt.

De deadline voor het indienen van een project is 27 april 2020.

Klik hier voor meer informatie.