Nominaties Music Moves Europe Awards 2022 bekend gemaakt

Nominaties Music Moves Europe Awards 2022 bekend gemaakt

Blanks uit Nederland is één van de gelukkigen. Winnaars bekend op 20 januari 2022.
Cultuur

Tijdens het Linecheck Music Meeting & Festival in BASE Milano zijn maandag de nominaties bekendgemaakt voor de Music Moves Europe Awards 2022. De prijzen worden uitgereikt aan veelbelovende artiesten die het Europese geluid van vandaag en morgen vertegenwoordigen. Deze artiesten ontvangen een Music Moves Europe Award als erkenning voor hun internationale succes. Daarnaast worden ze beloond met een optreden op de ESNS (Eurosonic Noorderslag) en financiële steun voor tournees en promotie. Daarnaast gaat een van de genomineerden naar huis met de Public Choice Award.

Nominaties 2022
In totaal zijn er vijftien artiesten genomineerd voor de Music Moves Europe Awards 2022. Dat zijn: Alina Pash (Oekraïne), Anna (Italië), Balkan Taksim (Roemenië), Blanks (Nederland), Denise Chaila (Ierland), Дeva (Hongarije), DORA (Spanje), Francis of Delirium (Luxemburg), Friedberg (Oostenrijk), JADA (Denemarken), Ladaniva (Armenië), Meskerem Mees (België), Mezerg (Frankrijk), Nenny (Portugal) en Zoe Wees (Duitsland).

Winnaars
De winnaar van de Public Choice Award 2022 wordt gekozen door het publiek uit heel Europa. Stemmen kan via de website van Music Moves Europe Awards. De winnaar van vorig jaar, de Oekraïense hiphopartiest Alyona Alyona, is dit jaar onderdeel van de jury van de Music Moves Europe Awards. De internationale jury selecteert vijf prijswinnaars, waarvan één artiest de Grand Jury Prize wint. De winnaars worden op 20 januari 2022 bekendgemaakt tijdens de Music Moves Europe Awards-ceremonie op ESNS in Groningen. De prijzen worden uitgereikt in nauwe samenwerking met de Europese Commissie en financieel gesteund door Creative Europe.

De vijf winnaars van de Music Moves Europe Awards ontvangen ieder 10.000 euro. De winnaar van de Grand Jury Award wint ook 10.000 euro, plus een ‘green touring voucher’ ter waarde van 5.000 euro.

Alle vijftien genomineerden krijgen daarnaast een ‘business education day’ aangeboden, waar ze de kneepjes van het vak en de ins en outs van de muziekindustrie leren. Deze dag wordt georganiseerd door ESNS en haar partners; de live sector (Liveurope, Yourope en Live DMA), de recording industrie (IMPALA en Digital Music Europe), het International Music Managers Forum (IMMF), en The European Music Exporters Exchange (EMEE).

Media
Afbeelding
Music Moves Europe Award logo 2022
Did you find this information useful?