|
Image
Afbeelding
Albert Meijer
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
a.meijer [at] dutchculture.nl
 

Creative Europe Cultuur oproepen voor European Networks, European Platforms en Pan-European Cultural Entities zijn gepubliceerd

Image
Afbeelding

Creative Europe Cultuur oproepen voor European Networks, European Platforms en Pan-European Cultural Entities zijn gepubliceerd

De deadline voor Europese Platforms en Pan-Europe Culturele Entiteiten is op 31 januari 2024. De deadline voor de call Europese Netwerken is op 7 maart 2024.
Cultuur

Oproep voor European Platforms for the promotion of emerging artists
Deze actie ondersteunt projecten die bijdragen aan de zichtbaarheid en circulatie van opkomende Europese artiesten en hun werken buiten de eigen grenzen, in Europa en daarbuiten. Daarnaast is deze regeling erop gericht op het vergroten van de toegang tot en deelname in cultuur, alsmede publieksengagement en publieksontwikkeling. Binnen deze oproep kunnen Platforms worden gedefinieerd als showcase/springplank platforms, bestaande uit een coördinerende entiteit en ledenorganisaties met een gedeelde artistieke, redactionele en branding-strategie.

De deadline voor deze regeling is op 31 januari 2024, 17.00 uur (CET). Het totale budget is 47.000.000 euro voor de periode 2024-2027. Lees meer over deze regeling in het Call document.
 

Oproep voor Pan-European Cultural Entities (orkesten)
Deze actie ondersteunt een vijftal projecten (Orkesten) die training, professionalisering en de mogelijkheid om op te treden bieden aan jonge getalenteerde artiesten. Deze talenten moeten uit minstens twintig deelnemende landen komen (als inwoner en/of burger) om de Europese culturele diversiteit te reflecteren. Als ambassadeurs van de culturele waarden en artistieke uitmuntendheid van de EU dienen deze entiteiten in te zetten op het bieden van frequente mogelijkheden om op te treden (met het orkest) en op het bereiken van jong publiek via live optredens of digitale tools. De geselecteerde organisaties dienen duurzaam te zijn in hun operationele en financiële capaciteit.

De deadline voor deze regeling is ook 31 januari 2024, 17.00 uur (CET). Het totale budget is 7.200.000 euro voor de periode van 2024-2027. Lees meer over deze regeling in het Call document.

Oproep voor European Networks of Cultural and Creative Organisations
Deze actie ondersteunt projecten van organisatienetwerken die in een hoge mate representatief zijn qua leden en in meerdere landen. Deze netwerken hebben een gedeelde missie, bestuursregels, ledenrechten en -verplichtingen, die vastgelegd staan in statuten of een vergelijkbaar document en geaccordeerd zijn door de leden. De netwerken bestaan uit een coördinerende entiteit en leden. Gesteunde projecten dienen als doel te hebben om de capaciteit te versterken van de Europese culturele en creatieve sectoren om talent te ontwikkelen, om gezamenlijke uitdagingen aan te gaan, om te innoveren en om banen en groei te stimuleren.

De deadline voor deze regeling is op 7 maart 2024, 17.00 uur (CET). Het totale budget is 39.700.000 euro voor de periode van 2024-2027. Lees meer over deze regeling in het Call document. 

 

Op korte termijn publiceren wij op deze site een uitgebreide Nederlandse samenvatting van deze subsidieregeling. Heb je vragen over één of meerdere van de bovenstaande regelingen of over het doen van een aanvraag? Neem dan contact op met onze adviseurs Albert of Gegeen.

 

Did you find this information useful?
0