|
Image
Afbeelding
Albert Meijer
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
a.meijer [at] dutchculture.nl

|
Image
Afbeelding
Gegeen Togooch
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
g.togooch [at] creativeeuropedesk.nl
 

De 7 meest bedreigde Europese erfgoedlocaties van 2023

Image
Afbeelding
7 meest bedreigde Europese erfgoed locaties in Europa 2023
Authors
Europa Nostra

De 7 meest bedreigde Europese erfgoedlocaties van 2023

Cultuur

Op 13 april hebben Europa Nostra en het Europese Investering Bank (EIB) de lijst van de 7 meest bedreigde monumenten en erfgoedsites in Europa voor 2023 bekendgemaakt. De geselecteerde locaties ontdek je hier.

Deze editie markeert de 10e verjaardag van het programma. Het bestuur van Europa Nostra selecteerde de finalisten uit de 11 monumenten en erfgoedsites uit 8 landen die eerder door het adviespanel van het 7 Most Endangered-programma op de shortlist waren geplaatst.

De selectie is gemaakt op basis van het uitzonderlijke erfgoedbelang en de culturele waarde van elk van de sites, en het ernstige gevaar waarmee zij vandaag de dag worden geconfronteerd. De mate van betrokkenheid van lokale gemeenschappen en de inzet van publieke en particuliere belanghebbenden om deze locaties te redden, zijn beschouwd als cruciale toegevoegde waarden.

Een ander selectiecriterium was het potentieel van deze plekken om als katalysator voor duurzame sociaaleconomische ontwikkeling en instrument voor het bevorderen van vrede en dialoog te fungeren.

 

 

 

 

 

 

Did you find this information useful?