Pilot pitching & netwerk event voor Europese scriptschrijvers

Pilot pitching & netwerk event voor Europese scriptschrijvers

Zoom voor Europese scriptschrijvers georganiseerd door Scriptbank i.s.m. StoryLab.pro

Scriptbank nodigt je in samenwerking met StoryLab.pro uit voor een pilot pitching- en netwerkevenement gericht op het faciliteren van creatieve samenwerking tussen Europese scenarioschrijvers en audiovisuele producenten. Nederlandse scenaristen ontmoeten Poolse producenten donderdag 19 januari van 12:30 - 14:00 uur.

Waarom
Steun voor internationale coproducties groeit de laatste jaren. Steeds meer landen hebben fiscale stimuleringsmaatregelen ingevoerd. Nationale filminstituten kondigen calls aan binnen hun operationele programma's. Creative Europe ondersteunt de gezamenlijke ontwikkeling en coproductie van Europese projecten. Met deze pilot wordt gestimuleerd om het gesprek aan te gaan tussen Poolse en Nederlandse scenaristen en producenten.

Dit evenement, hoewel volledig onafhankelijk georganiseerd, komt voort uit een serie online workshops georganiseerd door de Creative Europe Desks, genaamd European Writers Desk. Het werd in het voorjaar van 2022 geïnitieerd door de Creative Europe Desk in Hamburg en bracht de organisatoren van dit evenement samen.

Hoe het werkt
Zoom on Screenwriters combineert pitchen en netwerken.
Minimaal 10 en maximaal 15 schrijvers worden uitgenodigd voor het evenement en worden geïnformeerd over de producenten die het evenement bijwonen. Een online sessie duurt 90 minuten. Het begint met een korte introductie van de producenten die deelnemen aan het evenement. Daarna verlaten de producers de algemene ruimte en gaan naar hun break-out rooms. Scenarioschrijvers kiezen aan welke producenten ze hun projecten willen pitchen en nemen deel aan hun break-out rooms voor een sessie van vijf minuten. Het evenement wordt afgesloten in de algemene ruimte voor alle deelnemers.

Schrijvers kunnen zich aanmelden (formulier aan de rechterkant) door een PDF van één pagina te uploaden met:
- foto
- korte informatie over zichzelf en wat voor soort scenario's ze graag schrijven
- motivatie (ik wil pitchen voor Poolse producers omdat...)
De deelnameprijs voor schrijvers is 25 Euro. Factuur na selectie. Er wordt een zoomlink verstrekt.

De deadline voor aanmelding is 7 januari, 10.00 uur.

Klik hier voor meer informatie

 

Did you find this information useful?