World Cinema Amsterdam stimuleert Cubaans filmtalent

World Cinema Amsterdam stimuleert Cubaans filmtalent

Jaarlijks zullen vijf korte en twee lange speelfilms of documentaires door Go Cuba! worden ondersteund. Eerste deadline is 2 november 2015.

Go Cuba! is een initiatief van World Cinema Amsterdam en worde mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in Havana.

Onafhankelijke Cubaanse filmmakers kunnen in aanmerking komen voor een substantiële bijdrage aan de (post-) productiekosten van hun film of documentair. De eerste deadline is 2 november. In 2015, 2016 en 2017 zullen vijf korte en twee lange speelfilms of documentaires voor ondersteuning in aanmerking komen.

World Cinema Amsterdam heeft een selectiecommissie samengesteld ingediende projecten inhoudelijk en budgettair zal beoordelen. De commissie kijkt daarbij vooral naar de inhoudelijke en artistieke kwaliteit van de ingediende projecten. Filmmakers die erin slagen actuele, lokale onderwerpen te koppelen aan universele thema's verdienen wat de commissie betreft de voorkeur. Alleen film waarvan verwacht wordt dat zij een impact zullen hebben op de audiovisuele sector en het filmklimaat in Cuba komen in aanmerking voor een bijdrage.

In de komende jaren zullen de ondersteunde films te zien zijn tijdens het festival.