Workshop Creative Europe/MEDIA ontwikkelingssteun tijdens Cinekid 2015

Workshop Creative Europe/MEDIA ontwikkelingssteun tijdens Cinekid 2015

Op 23 oktober vindt tijdens Cinekids’ Financing Lab een workshop plaats over MEDIA ontwikkelingssteun, met focus op jeugdfilm
Workshop Creative Europe/MEDIA ontwikkelingssteun tijdens Cinekid 2015

Op vrijdag 23 oktober vindt tijdens Cinekids’ Financing Lab: The Benefits of International Co-production, een workshop plaats over de regelingen Steun voor Ontwikkeling binnen het subprogramma MEDIA van Creative Europe. De focus ligt hierbij op jeugdfilm.

Nathalie Ducher, programma coördinator Ontwikkeling van het Agentschap in Brussel geeft inzicht in de regelingen Steun voor een Individueel Project en Steun voor Slate Funding (3-5 projecten). Met de eerste deadline in het vooruitzicht op 19 november, een uitgelezen kans om meer te horen over de do’s en don’ts van een MEDIA-aanvraag.

Producenten die eerder steun vanuit het Creative Programma ontvingen delen hun ervaringen en de impact van de subsidie op het project en/of het bedrijf:

  • Floor Onrust (Family Affair Films) produceerde onder andere Het Leven volgens Nino, openingsfilm en winnaar van Cinekid 2014 en tevens Beste Jeugdfilm van BUFF in Malmö.
  • Burny Bos (BosBros), Kinderboekenschrijver en producent van onder andere Wiplala, Abeltje en Dolfje Weerwolfje is onderscheiden met het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs voor zijn complete oeuvre. BosBros' uitdaging voor de toekomst is, naast mooie live-action films produceren, de Europese markt veroveren met animatieprojecten.

Het tweede gedeelte van het lab, gehost door FPN,  gaat specifiek over de voordelen van internationaal coproduceren. Welke finacieringsbronnen (zoals taxshelters) behoren tot de mogelijkheden als je internationaal coproduceert? Peter de Maegd (Potemkino), Leontine Petit (Lemming en Hamster Film) en Gary Timpson (Kavaleer Productions) delen hun ervaringen.

Indien u zich via de Creative Europe Desk NL aanmeldt, kunt u kosteloos deelnemen (normaal € 10,-). Stuur dan vóór 19 oktober een mail naar: MEDIA@creativeeuropedesk.nl o.v.v. MEDIA@Cinekid.

Klik hier voor het volledige programma.

Workshop MEDIA ontwikkelingssteun tijdens Cinekid:
Vrijdag 23 oktober
09:30 - 11:00 uur
Westergas Theater, Pazzanistraat 15, Amsterdam