Webinar wetgevingspakket voor digitale diensten

Webinar wetgevingspakket voor digitale diensten

De de jaarlijkse conferentie van het European Audiovisual Observatory staat nu online!
MEDIA

Op 11 februari vond de jaarlijkse conferentie van het European Audiovisual Observatory online plaats. De conferentie ging over het voorgestelde wetgevingspakket voor digitale diensten en de implicaties daarvan voor de levering van online-content in Europa. De twee nieuwe regelgevingsvoorstellen in het Digital Service Act (DSA)-pakket zijn op 15 december 2020 gepubliceerd en hebben als doel het huidige wettelijke kader voor digitale diensten te moderniseren. Wat zijn de gevolgen van deze nieuwe wetgeving voor de audiovisuele sector?

Er vond een online debat plaats met: Joan Barata van de Stanford Law School, Mark Cole van het Institute of European Media Law, Martin Senftleben van het Institute for Information Law en Anna Herold, hoofd van de Unit Audiovisueel en mediabeleid, DG Connect, Europese Commissie. En stakeholders, Richard Burnley, Directeur Juridische Zaken en Beleid, European Broadcasting Union (EBU), Celene Craig, Deputy Chief Executive, Broadcasting Authority of Ireland (BAI), Pauline Durand-Vialle, Chief Executive, Federation of European Screen Directors (FERA), Miriam Estrin, Policy Manager, Government Affairs and Public Policy, Google en Miruna Herovanu, Senior EU policy officer, Association of Commercial Television in Europe (ACT).

Wil je het terugkijken, klik dan hier voor de online stream en hier voor de bijbehorende presentatie en introductie van het Digital Service Act (DSA)-pakket.

 

Did you find this information useful?