Uitnodiging webinar: Internationaal (co)produceren & Europese subsidies. Hoe pak je dat aan?

Uitnodiging webinar: Internationaal (co)produceren & Europese subsidies. Hoe pak je dat aan?

Het Creative Europe MEDIA programma uitgelegd
MEDIA

Internationaal samenwerken wordt steeds belangrijker, maar hoe ga je daarin te werk? Wanneer maak je kans op Europees geld voor audiovisuele producties en hoe dien je een internationale aanvraag in? Hoe bouw je een internationaal netwerk en expertise op en hoe vind je coproducenten in het buitenland? Deze vragen komen aan bod tijdens het webinar waar verschillende experts en producenten aan het woord zullen komen.

Wanneer: dinsdag 9 februari
Tijd: 16.00 – 17.30 uur
Locatie: Zoom (vooraf kosteloos aanmelden)

Binnenkort gaat het nieuwe Creative Europe MEDIA programma (2021 - 2027) van start en daarom zullen Andrea Posthuma en Emma O’Hare (Creative Europe Desk NL) in deze sessie producenten die nog beginnend zijn op dit terrein een introductie geven over het nieuwe programma. Daarnaast zal Derk-Jan Warrink (Keplerfilm) zijn ervaringen delen over het starten van een eigen productiebedrijf en het aanvragen van ontwikkelingssteun bij Creative Europe. Ook vertelt Milan Ueffing (Lemming Film & expert MEDIA programma) je alle ins en outs over het schrijven van een goede aanvraag. Het laatste half uur is gelegenheid om vragen te stellen. De sessie wordt gemodereerd door Anna Pedroli (NAPA).

Graag horen we uiterlijk dinsdag 2 februari 12.00 uur wie online aanwezig is. Aanmelden kan via deze link.

 Deze online bijeenkomst wordt georganiseerd door Creative Europe Desk NL en NAPA in samenwerking met VERS.

Over NAPA
De Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA) biedt een gezamenlijke stem aan onafhankelijke professionele producenten. De ca. 75 leden zijn actief in verschillende disciplines, waaronder speelfilm, dramaseries, documentaire, animatie, interactieve producties en games. De beroepsvereniging heeft als doel de gemeenschappelijke belangen van haar leden te behartigen en het productieklimaat te versterken. NAPA is onder meer actief op het gebied van cultuur- en mediabeleid, sociaal-economisch beleid, financiering en auteursrecht. De vereniging vertegenwoordigt haar leden zowel nationaal als internationaal. Daarbij treedt NAPA op als gesprekspartner van andere beroepsverenigingen en (markt)partijen binnen de audiovisuele sector, fondsen, omroepen, politici en overheidsdiensten. Website NAPA

Over VERS
Voor de makers van morgen. VERS is dé plek voor beginnende beeldmakers, waar je terecht kunt voor
kennis, netwerken, ontwikkeling van je carrière, evenementen, inspiratie en nog veel meer. Website VERS

Over Creative Europe Desk NL
Creative Europe MEDIA is het Europese subsidieprogramma voor de audiovisuele sector en verleent steun aan onder andere film- en televisieproducenten, filmfestivals en markten, trainingsinitiatieven, filmtheaters, VOD platforms, distributeurs en sales agents. Het programma stimuleert grensoverschrijdende samenwerkingen en streeft naar het versterken van het concurrentievermogen en de capaciteit van de audiovisuele sector. De Creative Europe Desk NL adviseert en informeert de Nederlandse audiovisuele industrie over het programma.

Did you find this information useful?