6 juni 2019

Tweede oproep i-Portunus voor mobiliteit van kunstenaars gepubliceerd

Deadline 24 juni 2019

i_Portunus is de voorloper van een grootschalig initiatief van de Europese Commissie om individuele kunstenaars en cultuurprofessionals te helpen reizen binnen Europa, samenwerking te bevorderen, nieuwe inspiratie en mogelijkheden te vinden en ten volle te profiteren van - en bij te dragen aan - de diverse culturele ecosystemen van Europa. Voor de eerste oproep (deadline 15 mei 2019) werden 1.222 geldige aanvragen ingediend.  Op 3 juni jl. werd de tweede oproep gepubliceerd. 

Net als de eerste oproep staat de tweede oproep alleen open voor kunstenaars die actief zijn in de podiumkunsten en de beeldende kunsten (met inbegrip van sectoren als digitale kunst, design en mode). De reis-/uitwisselingsperiode moet tussen 15 en 85 dagen liggen waarbij men op z'n vroegst op 25 juli 2019 vertrekt en uiterlijk 31 december 2019 terugkomt. De beschikbare financiering per aanvrager ligt tussen 1.500 en 3.400 euro, afhankelijk van de duur van uw reis/uitwisseling. De uiterste inzenddatum voor deze oproep is 24 juni 2019.

NIEUW!
Er zijn twee aanpassingen gedaan voor deze tweede oproep: behalve een aanvraag als individu, kan men nu ook een groepsaanvraag doen (maximaal 5 personen). Ook is het nu mogelijk om een aanvraag te doen voor 'gesegmenteerde mobiliteit', wat betekent dat je meerdere keren naar één of meerdere bestemmingen reist voor hetzelfde project (niet voor verschillende projecten).

Meer informatie is te vinden op de website van i-Portunus. i-Portunus wordt beheerd door een consortium onder leiding van het Goethe-Institut en het Institut Français, Izolyatsia en de Nida Art Colony of Vilnius Academy of Arts.