Thema's bekend gemaakt van de oproepen voor Music Moves Europe

Thema's bekend gemaakt van de oproepen voor Music Moves Europe

Budget in totaal drie miljoen euro

In 2019 is 3 miljoen euro beschikbaar voor de tweede fase van de preparatory action voor Music Moves Europe. Er worden vier oproepen (call for proposals) gepubliceerd en twee tenders. Hieronder de verschillende thema's van de oproepen:

 • Professionalisering en training
  Ten minste 10 trainingsprogramma's voor jonge musici en professionals in de muzieksector. Belangrijk is dat de trainingen een duidelijke Europese toegevoegde waarde moeten hebben.
  Totale budget: 900.000 euro
 • Samenwerking van kleine podia
  Ten minste 13 projecten voor de identificatie, ontwikkeling en presentatie van innovatieve exploitatiemodellen van kleine muziekpodia in heel Europa.
  Totale budget: 400.000 euro
 • Co-creatie
  Ten minste 8 Europese co-creatie- of residency programma's voor muzikanten en professionals, die openstaan voor alle muziekgenres en voor samenwerking tussen de verschillende muzieksubgenres.
  Totale budget: 400.000 euro
 • Muziekonderwijs en training
  Voor 8 innovatieve benaderingen om muziekonderwijs en training te stimuleren.
  Totale budget: 300.000 euro
 • Export van Europese muziek (aanbesteding)
  Gebaseerd op de bevindingen en aanbevelingen van een nieuwe exportstrategie voor muziek (ontwikkeld in het kader van een aanbesteding voor 2018).
  Totale budget: 400.000 euro
 • Gezondheid en welzijn van musici (aanbesteding)
  Verkenning van specifieke gezondheidsproblemen waarmee musici tijdens hun loopbaan worden geconfronteerd. Met aanbevelingen om de vastgestelde problemen aan te pakken, met inbegrip van mogelijke beleidsmaatregelen.
  Totale budget: 150.000 euro

Wilt u meer weten over Music Moves Europe? Neem dan gerust contact op met onze adviseur Frank Kimenai en hou onze website in de gaten voor publicatie en deadlines van de oproepen.