Resultaten van de cross-sectorale call "Digitale brug tussen cultuur en AV" bekend gemaakt

Resultaten van de cross-sectorale call "Digitale brug tussen cultuur en AV" bekend gemaakt

Acht projecten voor totaal ruim 3 miljoen euro geselecteerd
Cross-sectoraal

De Europese Commissie heeft de resultaten van de tweede deadline (14 mei 2020) van de cross-sectorale oproep "Digitale brug tussen cultuur en audiovisuele content" gepubliceerd. Er werden 112 projecten uit 27 landen ingediend waarvan er acht uit zes landen zijn geselecteerd voor een totaalbedrag van € 3.176.333,97.

Vibe is een van de geselecteerde projecten, waar een Nederlanse partner bij betrokken is. De Spaanse design School Elisava is coordinator van Vibe met drie betrokken partners: by-wire.net uit Nederland, Magma Culture France uit Frankrijk en Nemorin uit het Verenigd Koninkrijk.

Andere geselecteerde projecten (inclusief coordinator) zijn:

  • ArcHIVE (Portugal)
  • Me-Mind (Italie)
  • DigiTraining (Griekenland)
  • AURA (Duitsland)
  • REAL-IN (Italie)
  • VALETEVIATORES (Spanje)
  • MUSE.ar (Hongarije)


Over de oproep
Innovatieve technologieën kunnen bruggen bouwen tussen de verschillende culturele en creatieve sectoren. De rol van digitale technologieën voor de culturele en creatieve sector staat centraal in de #Digital4Culture strategie van de Europese Commissie. Dat is de strategie van de Commissie die cultuur en digitaal met elkaar verbindt, waarbij het digitale potentieel wordt gebruikt om de positieve economische en maatschappelijke effecten van cultuur te versterken.

Deze oproep stimuleert innovatie op het gebied van de ontwikkeling en distributie van creatieve content, waarbij cross-sectorale samenwerking en het gebruik van digitale technologieën wordt ingezet. De nadruk ligt op een probleemoplossende benadering en aanpak van de uitdagingen waar de Europese culturele en creatieve sector momenteel voor staat. Het verbeteren van de publieks- en gebruikerservaring is daarbij van essentieel belang. Technologie is hierbij een middel om de uitdagingen aan te pakken en geen doel op zich.

De resultaten van deze oproep vind je hier. 

Did you find this information useful?