Resultaten bekend oproep circulatie van Europese televisiecontent

Image
Afbeelding
Caption
Villa VPRO in Hilversum
Authors
ROb 't Hart
Discipline
Audiovisuele media

Resultaten bekend oproep circulatie van Europese televisiecontent

VPRO ontvangt 3 ton euro

De Europese Commissie (DG CNECT) publiceerde in augustus 2016 een (pilot)oproep voor innovatieve strategieën om de circulatie van Europese televisiecontent binnen Europa te verbeteren (deadline: 26 sept 2016).

Het doel van deze oproep was het testen van nieuwe businessmodellen voor Europese audiovisuele dienstverleners en onderzoeken of het ondertitelen van Europese TV-programma's zinvol is om deze programma's buiten de eigen grenzen te verspreiden. In totaal zijn twee projecten geselecteerd, waaronder de Nederlandse VPRO met het project Youropa (300.000 euro). Het andere project betreft de derde fase van ARTE Europe (FR, 1,2 miljoen euro).

Reactie van VPRO:
De VPRO verkent met haar programma’s in vorm en inhoud grenzen voor een Nederlands publiek. Dankzij de financiële toekenning van de Europese Commissie geeft de VPRO vorm aan de ambitie om internationaal publiek kennis te laten maken met documentaires van Tegenlicht, bekroonde reisseries als Langs de oevers van de Yangtze en spraakmakende scenes uit Metropolis. Samen met Ericsson wordt momenteel 300 uur televisie vertaald. Via de VPRO YouTube kanalen worden de grensverkennende programma’s buiten Nederland beschikbaar gesteld voor het Europees publiek in drie Europese talen: Engels, Frans en Spaans. Het project wordt na dit jaar gecontinueerd met een nieuwe bijdrage van de Europese Commissie met 150 uur Duitse ondertiteling.

www.youtube.com/vprodocumentary
www.youtube.com/vproworldstories
www.youtube.com/vprometropolis

 

Did you find this information useful?
0