Re:Creating Europe drie dagen lang in Amsterdam

Image
Afbeelding

Re:Creating Europe drie dagen lang in Amsterdam

Op 1, 2 en 3 juni komen kunstenaars en denkers vanuit heel Europa samen in Amsterdam voor Re:Creating Europe, het eerste Forum on European Culture.

Op woensdag 1 juni opent het Forum on European Culture in het DeLaMar Theater in Amsterdam met een bijzondere voorstelling van Ivo van Hove. Daarin vertolken verschillende Europese acteurs, onder wie Jude Law, de belangrijkste speeches in de Europese geschiedenis.

In het speciaal voor het Forum geschreven theaterstuk Molenbeek 2016, brengt Monic Hendrickx samen met acteurs uit de geplaagde Brusselse wijk zelf, het verhaal van de zus van een geradicaliseerde jongen. Tijdens Fort Europa stelt Tom Lanoye op theatrale wijze de Europese waarden ter discussie. Wat valt er nog te verdedigen als ons geloof in Europa is verdwenen?

Internationaal bekende kunstenaars als Claudy Jongstra, Flo Kasearu, and Norbert Bisky geven weer een heel andere blik. In het programma Heritage and Imagination – A Journey With Artists Through the European Landscape vertellen en tonen ze hoe de culturele achtergrond en omgeving van invloed is op hun werk en creativiteit als kunstenaar.

Deze en nog veel meer programma’s en installaties zijn te zien tijdens Re:Creating Europe.

Het Forum focust op de kracht, impact en waarde van kunst en cultuur voor Europa. Drie dagen lang wordt de Europese kunst en cultuur gevierd, getoond, bediscussieerd en onderzocht. Welke culturele waarden verbinden ons? Hoe kunnen kunst en cultuur creatieve oplossingen bieden voor de problemen die ons verdelen? Hoe kunnen Europese kunstenaars en denkers een Europese toekomst vormgeven? Theatervoorstellingen, debatten, exposities, gesprekken en filmvertoningen vinden plaats in De Balie, Het Concertgebouw, DeLaMar Theater, Theater Bellevue, Stedelijk Museum, Rijksakademie van beeldende kunsten, Melkweg en VondelCS.

Kijk voor het programma en kaartverkoop op cultureforum.eu

Did you find this information useful?
0