|
Image
Afbeelding
Albert Meijer
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
a.meijer [at] dutchculture.nl
 

Publicatie oproep Europese Samenwerkingsprojecten Creative Europe/Cultuur

Image
Afbeelding
Caption
Khalid BenGhrib creëerde Black Table, een actueel werk waarin zes jonge dansers zich proberen te verhouden tot de zwarte tafel van de macht. BenGhrib uit hiermee kritiek op de macht en aantrekkingskracht van de Islamitische Staat. Het project was onderdeel van Dancing on the Edge, dat steun ontvangt van Creative Europe - Cultuur.
Foto: Jawad el Hadine
Authors
Jawad el Hadine

Publicatie oproep Europese Samenwerkingsprojecten Creative Europe/Cultuur

De deadline voor het indienen van een aanvraag voor een Europees samenwerkingsproject is 23 november 2016.

Door vertraging in de goedkeuringsprocedure van het Creative Europe werkplan 2017 heeft de Europese Commissie de oproep voor Europese Samenwerkingsprojecten verlaat gepubliceerd. De deadline voor het aanvragen van ondersteuning voor een Europees samenwerkingsproject is 23 november 2016.

Samenwerkingsprojecten
Het Creative Europe subprogramma Cultuur ondersteunt Europese kleinschalige en grootschalige samenwerkingsprojecten:

  • Kleinschalige samenwerkingen bestaan uit minimaal drie organisaties uit drie aan Creative Europe/Cultuur deelnemende landen. U kunt maximaal 200.000 euro aanvragen.
  • Grootschalige samenwerkingen bestaan uit minimaal zes organisaties uit zes deelnemende landen. De maximale bijdrage vanuit Creative Europe is twee miljoen euro.

Een samenwerkingsproject kan maximaal vier jaar ondersteund worden vanuit het programma.

Klik hier voor de selectiecriteria, documenten, handige tips en de veranderingen ten opzichte van de vorige oproep. Klik voor de benodigde documenten aan de rechterkant van de pagina onder 'related'. U kunt deze ook vinden op de website van de Europese Commissie.

In de lijst van in aanmerking komende landen voor deze oproep ontbreekt Turkije. Het land zich heeft teruggetrokken uit het programma. Nieuw in de lijst zijn Oekraïne en Israël. Samenwerkingsprojecten met deze landen komen nu ook in aanmerking voor ondersteuning vanuit het Creative Europe programma, op voorwaarde dat de deelnameovereenkomst tussen de Europese Unie en Israël zal worden ondertekend. Oekraïne is al sinds eind 2015 toegetreden.

Resterende deadlines Creative Europe/Cultuur

  • Samenwerkingsprojecten: 23 november 2016, 4 oktober 2017, 3 oktober 2018 en 2 oktober 2019
  • Europese Netwerken: november 2016
  • Europese Platforms: begin 2017
  • Literaire Vertalingen - tweejarige projecten: 1 februari 2017, 7 februari 2018, 6 februari 2019, 5 februari 2020
     
Did you find this information useful?
0