Propellor Forum #1 in Berlijn

Image
Afbeelding
Text on a blue sky reads "Propellor Film Tech Hub"
Authors
Propellor Film Tech Hub

Propellor Forum #1 in Berlijn

13 juli 2017

Propellor Film Tech Hub is een gemeenschappelijk platform dat nieuwe businessmodellen voor de filmindustrie wil ontwikkelen. Op 13 juli 2017 organiseert het platform het 'Propellor Forum #1' in Berlijn voor interdisciplinaire professionals.

Propellor Film Tech Hub werd eind 2016 gelanceerd en op 31 januari en 1 februari 2017 was er een kickstart tijdens het IFFR. Behalve nieuwe businessmodellen ontwikkelen voor de filmindustrie, biedt het initiatied ook ruimte voor het testen van deze nieuwe modellen, voordat een film de markt op gaat.

De bedoeling is om de filmindustrie te linken aan de laatste technologische ontwikkelingen zoals big data, kunstmatige intelligentie, blockchain  (vorm van databeheer) en nieuwe vormen van sociale interactie zoals co-creation, crowdsourcing en de sharing economy (zoals airbnb).

Propellor Film Tech Hub organiseert tussen juli 2017 en het voorjaar van 2018 een aantal Film Tech Events in Berlijn. Het eerste event is het Propellor Forum #1 op 13 juli 2017. Tijdens dit event wordt er gebrainstormd over de belangrijke uitdagingen in de filmindustrie, zoals:

  • distributie & het cureren van audiovisuele content;
  • gepersonaliseerde audiovisuele storytelling.

Het Propellor Forum #1t event vindt plaats tijdens het Tech Open Air Festival in Berlijn.

Klik hier voor meer informatie aanmelding.

Propellor is een initiatief van het International Film Festival Rotterdam (IFFR), de European Film Market in Berlijn (EFM), het filmfestival CPH:DOX in Kopenhagen en de Berlijnse innovation studio Cinemathon.

Did you find this information useful?
0