12 juni 2017

Oproep Literaire Vertalingen gepubliceerd

De deadline voor het indienen van een aanvraag voor een Europees literair vertaalproject is 25 juli 2017

De cover van de roman Birk van Jaap Robben. Uitgeverij World Editions ontving in 2015 steun van Creative Europe/Cultuur voor de vertaling van dit boek in het Duits, Turks en Engels.

Op 12 juni 2017 is de oproep Steun voor Literaire Vertalingen gepubliceerd. De oproep heeft een deadline op 25 juli 2017 om 12.00 uur.

Deze programmalijn biedt ondersteuning aan uitgeverijen voor de vertaling, distributie en promotie van een pakket van drie tot tien literaire werken (fictie). Het gaat hierbij om vertalingen van en naar één van de officiële talen van EU, het Latijn en het Oudgrieks. Er kan maximaal 100.00 euro per project worden aangevraagd of 50% van het totaalbudget. Het betreft tweejarige projecten.

Het e-form zal begin volgende week online worden gepubliceerd op de website van het Agentschap. De richtlijnen en verplichte bijlagen staan al wel online op dezelfde website. Een Nederlandse samenvatting vind u hier op onze website.

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan contact op met Klaartje Bult of Maxime Zeef van de Creative Europe Desk NL.