|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl
 

Sofie Cato Maas vertegenwoordigt Nederland in het 28 Times Cinema Initiatief

Image
Afbeelding
Discipline
Audiovisuele media

Sofie Cato Maas vertegenwoordigt Nederland in het 28 Times Cinema Initiatief

28 Times Cinema is opgezet om jongeren, door middel van film, meer bewust te maken van culturele diversiteit binnen Europa.
MEDIA

Sofie Cato Maas van bioscoop LantarenVenster (Rotterdam) is gekozen tot Nederlands ambassadeur van het 28 Times Cinema Initiatief. Sinds 2010 komen 28 jonge filmliefhebbers, die elk één Europees land vertegenwoordigen, bijeen op het internationale filmfestival Venetië voor het 28 Times Cinema Initiatief. Dit project is opgezet door de LUX-filmprijs van het Europees Parlement, in samenwerking met Europa Cinemas, Giornate degli Autori en Cineuropa. Door middel van film wil men jongeren meer bewust maken van de culturele diversiteit binnen Europa.

De 28 deelnemers worden gekozen uit honderden kandidaten op basis van hun originaliteit, betrokkenheid en passie voor film. In Venetië krijgen ze de mogelijkheid om alle films in de Giornate degli Autori selectie te bekijken. De ambassadeurs schrijven een blog voor Europa Cinemas en nemen deel aan rondetafelgesprekken en debatten met professionals, critici en filmmakers. Tevens zijn ze voor hun eigen land de ambassadeurs van de LUX Filmprijs.

Kijk hier voor meer informatie.

Bekijk hier wat Sofie van Cinema vindt.

NL-Sofie-Cato-Maas-e1531148073180.png
Did you find this information useful?
0