|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl
 

Nederlands talent geselecteerd voor dok.incubator 2018

Image
Afbeelding
Discipline
Documentaire

Nederlands talent geselecteerd voor dok.incubator 2018

Stella van Voorst van Beest is met haar project 'Ik laat je niet alleen' een van de acht geselecteerden.

dok.incubator heeft de selectie van filmmakers, wiens projecten in 2018 worden ondersteund, bekend gemaakt. dok.incubator is een gerenommeerde workshop voor feature documentaires in het rough cut stadium. Elk jaar wordt er individuele coaching gegeven aan acht documentaireprojecten die zich richten op dramaturgie, distributie –en marketingstrategieën, en audience building. De intentie is dat deze acht documentaires in première gaan bij prestigieuze festivals om zo breed mogelijk verspreid te worden. In het zesjarig bestaan van dok.incubator, zijn meer dan een derde van de films vertoond bij IDFA, zes films namen deel in de competitie van Sundance en andere geselecteerde projecten werden vertoond bij Visions du Reel, CPH:DOX, Hot Docs en vergelijkbare festivals.

In 2015 werd er al een succesvol project uit Nederland geselecteerd: A Family Affair van Tom Fassaert, productie door Conijn Film in co-productie met Clind'oeil film en Danish Documentary . De documentaire was de openingsfilm bij IDFA 2015 en won in 2016 het Gouden Kalf voor beste lange documentaire bij het Nederlands Film Festival.

Dit jaar is er wederom een Nederlandse filmmaker geselecteerd: Stella van Voorst van Beest. Haar documentaire Ik laat je niet alleen (I Will Never Leave You), productie Basalt Film, gaat over een Rotterdamse achterstandswijk waarin een actieve bewoner de eenzaamheid onder zijn oudere buurtgenoten probeert te bestrijden en de bewoners te motiveren om weer meer op elkaar te gaan letten.

De acht geselecteerde projecten zijn gekozen uit 101 aanvragen en vertegenwoordigen een breed scala aan onderwerpen en genres. Meer informatie over de geselecteerde projecten van 2018 vind je hier.

Did you find this information useful?
0