MEDIA gesteunde film History's Future in competitie voor de Tiger Awards 2016

Image
Afbeelding
Caption
History's Future - © Fiona Tan
Authors
Fiona Tan

MEDIA gesteunde film History's Future in competitie voor de Tiger Awards 2016

History's Future van Fiona Tan is de eerste van acht films die is geselecteerd voor de Hivos Tiger Awards Competitie 2016 (IFFR). De film ontving MEDIA steun.

De film History's Future van regisseur en kunstenaar Fiona Tan is de eerste van acht films die is geselecteerd voor de Hivos Tiger Awards Competitie 2016 (IFFR). De productie, waarin Johanna ter Steege en Rifka Lodeizen een rol spelen, beleeft de wereldpremière tijdens het filmfestival in Rotterdam. Voor de film ontving producent Family Affair Films 30.000 euro ontwikkelingssteun vanuit het Creative Europe/MEDIA programma.

History's Future is deels fictie en deels documentair. Het is volgens het festival een documentair en onderzoekend essay over de hedendaagse wereld en gaat over "de odyssee van een man door het woelige Europa en zijn eigen geest". Het project werd in 2013 geselecteerd voor IFFR's coproductiemarkt CineMart. Acteurs Mark O'Halloran en Denis Lavant spelen de hoofdrollen in History's Future.

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) laat de komende editie acht films meedingen naar een Tiger Award ter waarde van 40.000 euro. Bovenden wordt een speciale juryprijs ter waarde van 10.000 euro uitgereikt aan een buitengewone artistieke prestatie binnen de competitie. Voorheen waren circa vijftien films in de race om drie gelijkwaardige prijzen van 15.000 euro.

Directeur Bero Beyer maakte zijn plannen voor de 45e editie van het IFFF bekend tijdens het het Toronto International Film Festival. "We willen de beste, meest innovatieve, originele en uitdagende werken van filmmakers zo groot en goed mogelijk in het zonnetje zetten", zegt Beyer. ''We hebben voor een opzet gekozen waarbij we elke dag een nieuwe Tiger centraal stellen. Op IFFR willen we buitengewone films en makers eren en vieren, en dus de volle aandacht geven."

 

 

Did you find this information useful?
0