|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl
 

LUX Film Prize vertoningen op 6, 7 en 8 november

Discipline
Audiovisuele media
Documentaire
Speelfilm

LUX Film Prize vertoningen op 6, 7 en 8 november

Europese film in the spotlight!

De LUX Film Prize van het Europees Parlement is een initiatief waarbij de aandacht gevestigd wordt op films die het hart van het Europese publieke debat raken. Creative Europe MEDIA, het Europees Parlement en de Europese bioscopen hebben de handen ineengeslagen om op 6, 7 en 8 november 2018 in verschillende Europese steden (gratis) simultane vertoningen van de drie finalisten te organiseren.

De drie films die meedingen naar de LUX Film Prize 2018 zijn The Other Side of Everything van Mila Turajlic, Woman at War van Benedikt Erlingsson en Styx van Wolfgang Fischer.

De belangrijkste vertoningen van deze films vinden plaats in Brussel, waar het publiek ook de kans krijgt om met de regisseurs in in gesprek te gaan tijdens een Q&A sessie. Bovendien worden de evenementen live uitgezonden op Facebook, op het LUX Prize YouTube kanaal, via de website van de Frans-Duitse televisiezender Arte en in iedere bioscoop die aan het initiatief deelneemt. Het publiek kan via Facebook Live en Twitter deelnemen aan de gesprekken met de regisseurs, via de hashtag #luxprize.

Exacte tijden en locaties van de vertoningen in heel Europa zijn te vinden in de LUX Film Prize agenda.

De winnaar van de LUX Film Prize 2018 wordt op 14 november 2018 in Straatsburg bekendgemaakt.

Ga voor meer informatie naar Luxprize.eu.

 

Did you find this information useful?
0