Lancering van het groenboek voor Europees cultureel erfgoed

Lancering van het groenboek voor Europees cultureel erfgoed

22 maart 2021 (15:00-16:30 uur CET) - online
Cultuur

Op 22 maart (15.00 - 16.30 uur CET) wordt het groenboek over het Europees cultureel erfgoed online via Zoom gelanceerd: Putting Europe’s shared heritage at the heart of the European Green Deal.

Hermann Parzinger van Europa Nostra, en Francisco de Paula Coelho van het Instituut van het European Investment Bank Institute, zullen de sessie inleiden. Andrew Potts (ICOMOS, coördinator van de werkgroep Klimaatverandering en erfgoed), projectleider en hoofdauteur, zal het groenboek presenteren. Ook Mariya Gabriel, Europees commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugdzaken, is aanwezig en van Ambroise Fayolle, vicevoorzitter van de Europese Investeringsbank en verantwoordelijk voor Climate Action zal een videoboodschap te zien zijn. Het webinar zal worden gemodereerd door Sneška Quaedvlieg-Mihailović, secretaris-generaal van Europa Nostra.

Het baanbrekende groenboek toont de relevantie van cultureel erfgoed als het gaat om het bereiken van de ambitieuze doelstellingen van de European Green Deal. Het document legt verbanden tussen cultureel erfgoed en de Green Deal, waaronder schone energie, circulaire economie, renovatie, Smart Mobility, Farm to Fork, groene financiering, onderzoek en innovatie, onderwijs en opleiding en Green Deal diplomatie. Het groenboek wijst ook op mogelijke conflicten tussen de bescherming van het erfgoed en Europese Green Deal-acties.

Het Groenboek Europees Cultureel Erfgoed is opgesteld door Europa Nostra, in nauwe samenwerking met ICOMOS en het Climate Heritage Network, met inbreng van leden van de European Heritage Alliance en steun van het European Investment Bank Institute.

Het webinar is gratis, maar registratie is verplicht via deze link.

Did you find this information useful?