Keychange Empowering Women In Music

Image
Afbeelding
Discipline
Muziek

Keychange Empowering Women In Music

Presentatie tijdens het Reeperbahn Festival in Hamburg

De muziekindustrie ziet zichzelf als de belichaming van diversiteit. Maar dat is lang niet altijd terug te vinden in de structuur: vrouwelijke, transgender- en non-binaire artiesten hebben minder mogelijkheden om op te treden dan mannen, ze verdienen minder en vinden het moeilijker om een baan in de muziekindustrie te vinden. Gelijke rechten zijn een belangrijke stap naar een toekomstbestendig muzieklandschap.

De Britse PRS Foundation lanceerde het Keychange-initiatief - oorspronkelijk als een talentontwikkelingsprogramma voor vrouwelijke artiesten en muziekmanagers. Het is nu uitgegroeid tot een beweging van festivals en muziekorganisaties die gendergelijkheid bevordert. Het doel van Keychange is om een wereldwijd debat op gang te brengen dat zal leiden tot duurzame verandering in het muzieklandschap.

Diversiteit betekent niet alleen winst voor cultuur, maar is ook economisch gezien succesvoller. Binnen het Keychange-initiatief verzamelt zich een groeiend netwerk van betrokken ambassadeurs en organisaties. Creative Europe steunt voor nog eens vier jaar met een totale financiering van 1,4 miljoen euro. Het Reeperbahn Festival in Hamburg neemt vanaf september 2019 de leiding van het initiatief over. De inhoud van Keychange 2.0 zal worden gepresenteerd en besproken op het Reeperbahn Festival 2019 (18 - 21 september), door Keychange Ambassadeur Kate Nash, Barbara Gessler - hoofd van het Creative Europe Cultuur programma - en Alexander Schultz, mede-oprichter van het Keychange initiatief en General Manager van het Reeperbahn Festival. Houdt voor actuele informatie over deze presentatie de website van het Reeperbahn Festival in de gaten. Frank Kimenai van Creative Europe Desk NL zal ook aanwezig zijn op het Reeperbahn Festival. Wilt u een afspraak maken? Stuur hem dan gerust een email.

 

Did you find this information useful?