Julius Ponten Nederlandse Producer on the Move in Cannes

Image
Afbeelding
Caption
Marwan Kenzari in de film Wolf van Jim Taihuttu (2013)
Authors
Wolf_Film

Julius Ponten Nederlandse Producer on the Move in Cannes

Filmproducent Julius Ponten (New Amsterdam) vertegenwoordigt Nederland als Producer on the Move tijdens het Cannes filmfestival (17 - 28 mei 2017).

Ponten vestigde zijn naam door het produceren van de speelfilms Wolf en Rabat.  Op dit moment produceert hij met New Amsterdam de thriller Catacombe van Victor D. Ponten met Willem de Bruin (The Opposites) in zijn eerste hoofdrol. Catacombe wordt de eerste Nederlandse speelfilm over matchfixing in het betaald voetbal en de eerst uitgebrachte film onder het nieuwe New Amsterdam label. Daarnaast werkt Ponten met schrijver-regisseur Jim Taihuttu aan de speelfilm De Oost over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog.

Het Producers on the Move programma wordt voor de achttiende keer georganiseerd door European Film Promotion (EFP) in Cannes. EFP selecteerde met de nationale ledenorganisaties twintig getalenteerde Europese producenten om deel te nemen aan het vijfdaagse evenement (19 - 23 mei). De belangrijkste criteria voor de strenge selectie zijn ervaring op het gebied van internationale coproducties en buitenlandse bioscoopreleases van eerder gemaakte films. De producenten zullen deelnemen aan een speciaal voor hen opgezet programma met onder andere pitches en rondetafel-sessies, case studies en (één-op-één) meetings met internationale filmprofessionals, met als doel de uitwisseling van ervaringen en het opbouwen en vergroten van internationale netwerken. Klik hier voor meer informatie.

Eerdere Producers on the Move uit Nederland zijn onder anderen Janneke Doolaard van Doxy Films (2016), Ellen Havenith van PRPL (2015), David Bijker van Bijker Film & TV (2014), Marleen Slot van Viking Film (2013), Trent van OAK Motion Pictures (2012) en Michael John Fedun van Corrino Media Group (2011).

Did you find this information useful?
0