3 februari 2020

Inschrijving straatfestival Spoffin 2020 geopend

Deadline: 29 februari 2020

Theatergezelschap Mimbre was met de voorstelling 'Lifted' onderdeel van Spoffin OFF 2019.

Tijdens het door Creative Europe Cultuur gesteunde Spoffin (28 - 30 augustus) wordt jong professioneel theatertalent uit binnen- en buitenland de mogelijkheid geboden zichzelf te presenteren aan een breed publiek en aan theaterprofessionals uit heel Europa. Groepen en artiesten kunnen zich tot en met zaterdag 29 februari 2020 inschrijven voor Spoffin OFF.

Spoffin OFF is bedoeld voor aanstormende theatermakers en gevestigde artiesten die iets nieuws willen uitproberen. Deelnemers krijgen de gelegenheid om zichzelf te presenteren aan een mix van theaterprofessionals en aan een enthousiast publiek. De organisatie voorziet onder meer in speelplekken, hotelaccommodatie, maaltijden en publiciteit. 


Het PRO-programma voor theaterprogrammeurs en andere professionals uit heel Europa biedt mogelijkheden om te netwerken met andere artiesten en met Europese programmeurs die naar Spoffin komen om de nieuwste producties en artiesten te scouten.

 Een groep ervaren programmeurs maakt in maart een selectie uit alle inzendingen voor de elfde editie. Criteria voor selectie zijn onder meer artistieke aspecten als originaliteit, zeggingskracht, professionaliteit en interactie met publiek en de openbare ruimte. 


De definitieve selectie wordt in mei bekend gemaakt.

Ga voor meer informatie naar de website van Spoffin.