|
Image
Afbeelding
Albert Meijer
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
a.meijer [at] dutchculture.nl
 

Fort Kijkuit in Kortenhoef ontvangt Europa Nostra Award 2016

Image
Afbeelding
Caption
Fort Kijkuit in Kortenhoef.
Authors
Fort Kijkuit Kortenhoef

Fort Kijkuit in Kortenhoef ontvangt Europa Nostra Award 2016

De Europa Nostra Award 2016 wordt op 21 september uitgereikt aan Natuurmonumenten voor behoud en instandhouding van Fort Kijkuit.

Natuurmonumenten ontving in april 2016 voor Fort Kijkuit in Kortenhoef de prestigieuze Europa Nostra Award in de categorie: behoud en instandhouding van cultureel erfgoed. De Europa Nostra Award is de belangrijkste prijs in Europa op het gebied van cultureel erfgoed. De Europese Commissie ondersteunt de prijs sinds 2002 via het Creative Europe subprogramma Cultuur. Alle ondersteunde projecten zijn mooie voorbeelden van wat organisaties en burgers kunnen doen voor Europees erfgoed, door het bijvoorbeeld onderdeel te laten zijn van het dagelijks leven en het erfgoed te behouden voor volgende generaties.

Herbestemming Fort Kijkuit
Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten:'We zijn enorm trots op deze prijs en zijn blij met de erkenning voor het werk van Natuurmonumenten als erfgoedbeheerder. We wilden Fort Kijkuit zichtbaar maken voor het publiek en voor de toekomst behouden door het een duurzame bestemming te geven. En daar zijn we in geslaagd.'Het fort is gerestaureerd en heeft een nieuwe bestemming als kantoor, expositieruimte en uitkijkplatform. De jury noemt Fort Kijkuit een voorbeeld van succesvol hergebruikvan Europa's militaire erfgoed.

Op 21 september vindt de prijsuitreiking plaats in Fort Kijkuit. Neem voor meer informatie contact op met Elena Bianchi, programmacoördinator bij Europa Nostra.

Wilt u een project indienen voor de Europa Nostra Award 2017? Klik hier.
 

Did you find this information useful?
0