Europese Coproductiefondsen publiceren nieuwe calls

Image
Afbeelding
Authors
european co-production funds

Europese Coproductiefondsen publiceren nieuwe calls

Voor distributie en ontwikkeling van films

Het is mogelijk om een aanvraag in te dienen bij twee Europese coproductiefondsen:

ACM Distribution
Ondersteunt de distributie en circulatie van internationale coproducties. Het programma wordt gerund door CNC, met steun van Creative Europe/MEDIA. Oorspronkelijk is deze oproep bedoeld voor films die World Cinema Support ontvingen van CNC, maar nu staat de call open voor alle werken die gecoproduceerd worden met een niet-Europees land.

Deadline: 23 februari 2018

Bezoek de ACM Distribution website voor meer informatie.

IDFA Bertha Fund Europe
IDFA Bertha Fund Europe heeft als doel om te samenwerking te bevorderen tussen onafhankelijke Europese producenten en producenten in ontwikkelingslanden.

Dit fonds is bedoeld voor documentaire projecten in alle stadia van productie met een regisseur uit één van de IBF landen. Bovendien moet het een coproductie zijn tussen ten minste één Europese producent een één niet-Europese producent. De maximale bijdrage per project is 40.000 euro. De aanvraag moet ingediend worden door de Europese coproducent en moet een creatief element bevatten uit Europa (bijvoorbeeld een belangrijk persoon in de crew of een post-productiedienst) crew member uit Europa.

Bezoek de website van IDFA voor meer informatie.

Deadline: 1 mei 2018

Dit fonds ondersteunt innovatieve distributieplannen voor documentaires die internationale coproducties zijn tussen ten minste één Europese producent een één niet-Europese producent. De maximale bijdrage per project is 30.000 euro. Door het distributieplan zou een breed publiek bereikt moeten kunnen worden.

Deadline: aanvragen kunnen doorlopend gedaan worden tussen 10 december 2017 en 1 oktober 2018.

Bezoek de website van IDFA for more information.

Did you find this information useful?
0