|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl
 

Europees Film Forum Venetië: Virtual gets Real

Image
Afbeelding
Caption
(vlnr) Laia Pujol-Tost, Pompeu Fabra University; moderator Marjorie Paillon; Jip Samhoud, oprichter, Samhoud Media en VR Cinema; en game -ontwikkelaar Steven ter Heide (© N Satta)
Discipline
Audiovisuele media
Beeldende kunst

Europees Film Forum Venetië: Virtual gets Real

MEDIA

“VR is the Tesla for audiovisuals” - Academy Award-winnaar Louie Psihoyos (The Cove).

Op 3 en 4 september vond het Europees Film Forum plaats tijdens het filmfestival in Venetië. Thema's waren: Virtual Reality (3 sept) en de toekomst van het Creative Europe MEDIA programma (4 sept). De focus van het forum lag enerzijds op innovatie (is VR een game-changer voor de audiovisuale sector?). Anderzijds werd aandacht gegeven aan de toekomst van het Europees audiovisueel beleid en de subsidieprogramma’s.

Michel Reilhac, VR-regisseur en hoofd Submarine Channel en tevens programmeur van de nieuwe VR competitie in Venetië, gaf inzicht in de laatste ontwikkelingen in de VR technologie. Reilhac gaf aan dat hij niet gelooft dat VR de televisie zal vervangen maar wel dat VR, met al zijn toepassingen, steeds meer plaats in ons leven zal innemen.

Volgens Jip Samhoud, oprichter van Samhoud Media en VR Cinema, is VR niet langer een platform voor techneuten, maar weten ook creatieve professionals de weg naar VR te vinden. Dit is belangrijk om VR klaar te stomen voor het grote publiek. De verwachting is dat steeds meer grote studio’s VR gaan gebruiken voor de marketing van hun films. Zo is bijvoorbeeld Steven Spielberg van plan een VR versie van Jurassic Park te maken. Voor Samhoud is het van cruciaal belang dat er een gedegen window systeem komt. Net als in de filmindustrie is content niet gratis.

Game-ontwikkelaar Steven ter Heide ziet een grote verantwoordelijkheid voor content creators om ervoor te zorgen dat de VR ervaringen van een minimale standaard zijn.

Klik hier voor het volledige artikel van Cineuropa over het Europees Film Forum.

EFF Venice.jpg

4 September

Klik hier voor het volledige programma: Virtual gets Real: Exploring the industrial and Societal effects on Virtual Reality &
Shaping Together the MEDIA Programme of the Future.

Klik hier voor een video-opname van de keynote speech van Commissioner Marya Gabriel:

Speech van Commissioner Marya Gabriel in tekst.

Nieuwsbericht Europees Film Forum en MEDIA-gesteunde films in Venetië.

 

Did you find this information useful?
0