Uitreiking Europese Literatuurprijs

Image
Afbeelding
Caption
De Nederlandse schrijver Jamal Ouariachi, on in 2017 de European Union Prize for Literature. Foto: Maartje Geels
Authors
Maartje Geel
Discipline
Literatuur

Uitreiking Europese Literatuurprijs

De uitreikingsceremonie van de Europese Prijs voor Literatuur vindt maandag 14 december plaats
Cross-sectoraal

Op maandag 14 december vindt de uitreikingsceremonie plaats van de European Union Prize for Literature 2020 (EUPL). Dertien schrijvers uit dertien Europese landen krijgen de prijs die bedoeld is om de diversiteit en kwaliteit van de Europese hedendaagse literatuur in de spotlight te zetten, en om de internationale uitwisseling en vertaling van deze werken door Europa te bevorderen. De prijs wordt gefinancierd door het Creative Europe programma, en wordt georganiseerd door een consortium bestaande uit de European and International Booksellers Federation (EIBF), de European Writers' Council (EWC) en de Federation of European Publishers (FEP).
Alle 41 Creative Europe landen doen mee, en binnen een cyclus van drie jaar wordt uit elk deelnemend land ook één schrijver gekozen door een nationale jury om de prijs te ontvangen. De Nederlandse schrijver Jamal Ouariachi won in 2017 de prijs voor zijn boek Een Honger. In 2021 krijgt een Nederlandse schrijver opnieuw de prijs.

Vanwege Covid-19 wordt de uitreiking, die aanvankelijk gepland was in september, online georganiseerd. De ceremonie is te volgen op de Facebook-pagina van de EUPL, en vindt plaats op maandag 14 december om 18.30.

 

Did you find this information useful?
0