European Cinema Night 2020

Image
Afbeelding
Discipline
Audiovisuele media
Speelfilm

European Cinema Night 2020

Gratis naar de film in 70 Europese bioscopen of via online platforms. Vier deelnemende bioscopen in Nederland.
MEDIA

Europa Cinemas organiseert samen met Creative Europe MEDIA de derde editie van de European Cinema Night, met als doel Europa dichter bij de burger te brengen en tegelijkertijd de rijkdom van Europese filmcultuur te vieren. Het event vindt plaats van 16 tot en met 20 november 2020 in meer dan 70 steden in heel Europa om daarmee meer dan 10.000 mensen bereiken. Als gevolg van COVID-19 zijn de vertoningen dit jaar niet alleen fysiek in de bioscopen te zien, maar ook via online platforms zoals het MEDIA-gesteunde Picl.

Iedere deelnemende bioscoop kiest een Europese niet-nationale MEDIA-gesteunde film en vertoont deze (gratis) online of in de bioscoop. In totaal hebben de bioscoopexploitanten dit jaar meer dan 45 verschillende films uitgekozen, die de diversiteit van het Europese audiovisuele landschap vertegenwoordigen.

Het event maakt deel uit van de going local campagne van de Europese Commissie, waarmee een lokaal evenement deel kan uitmaken van een Europese (film)ervaring.

In Nederland nemen de volgende bioscopen deel aan de European Cinema Night (gratis tickets te verkrijgen via de links):

EYE in Amsterdam vertoont op 17 november online de Zweedse film About Endlessness van Roy Andersson.

Filmhuis Den Haag vertoont op 20 november het Duitse drama Undine van Christian Petzold, met een inleiding van Andrea Posthuma van Creative Europe Desk NL.

Lux in Nijmegen vertoont op 20 november de film Rounds van regisseur Stephan Komandarev.

Kino Rotterdam vertoont op 19 november de film Wolfwalkers (OV) van Ross Stewart.

 

Did you find this information useful?