|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl
 

EU-subsidie voor projecten rond Europeana

Image
Afbeelding
Authors
Europeana

EU-subsidie voor projecten rond Europeana

Deadline voor indiening: 28 november 2017

Op 28 juni 2017 publiceerde de Europese Commissie een oproep voor projecten die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het Europese platform voor digitaal erfgoed Europeana.

Projecten moeten gericht zijn op:

1. Tools waarmee eindgebruikers c.q. het algemene publiek materiaal kunnen delen, verrijken en toevoegen en/of

2. Voorbeelden van hergebruik van de digitale collectie in andere domeinen, zoals onderzoek, onderwijs, creatieve industrie en toerisme.

De oproep staat open voor publieke en private organisaties. Om in aanmerking te komen voor subsidie, moet sprake zijn van samenwerking tussen tenminste drie verschillende organisaties uit tenminste drie verschillende EU landen.

Er is in deze ronde 2 miljoen euro beschikbaar. De subsidie vanuit de EU bedraagt maximaal 75 procent van de totale (declarabele) kosten.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot 28 november 2017. April 2018 wordt bekend gemaakt welke aanvragen geselecteerd zijn. Houdt er rekening mee dat bij de aanvraag een schriftelijk akkoord van de betrokken Lidstaat (in Nederland is dat het Ministerie van OCW) moet worden meegezonden.

Voor meer informatie over de procedure, de vereisten en de selectiecriteria zie: https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility/cef-telecom/apply-funding/2017-cef-telecom-call-europeana-cef-tc-2017-3

Did you find this information useful?
0